Mijn Zilveren Kruis

Mijn Zilveren Kruis

In Mijn Zilveren Kruis regelt u makkelijk alles rondom uw zorgverzekering. Zo kunt u hier uw polis en uw zorgkosten bekijken, uw gegevens wijzigen en rekeningen declareren.

Uw gegevens goed beschermd

Wij willen uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom logt u bij Zilveren Kruis altijd in met een controle via sms of met de DigiD app. U logt dus altijd in met 2 stappen. Alleen u kunt op deze manier uw persoonlijke gegevens bekijken. 

Hoe log ik in bij Mijn Zilveren Kruis?

Schermprint overzichtspagina Mijn Zilveren Kruis op computer

Stel uw vraag aan onze chatbot

TIP!
Weten of u een tandartscontrole vergoed krijgt? En of u eigen risico moet betalen? Krijg snel en 24/7 antwoord op uw vergoedingsvragen van onze chatbot in Mijn Zilveren Kruis.

Mijn declaraties

Stuur hier uw rekening in of bekijk de status van uw declaraties.

Mijn zorgkosten​

Bekijk hoeveel zorgkosten u dit jaar gemaakt heeft.

Mijn verzekering

In Mijn Zilveren Kruis vindt u een overzicht van uw persoonlijke gegevens en uw verzekering.

Mijn documenten

Hier vindt u uw ontvangen berichten zoals het polisblad en declaratieoverzicht.

Gegevens bekijken

Log in bij Mijn Zilveren Kruis met DigiD om uw gegevens te bekijken.

Geen DigiD? Vraag aan.

Direct regelen

Log in bij Mijn Zilveren Kruis met DigiD om de onderstaande zaken direct te regelen.

Geen DigiD? Vraag aan.

Veelgestelde vragen

Kunt u niet inloggen op Mijn Zilveren Kruis? Of op de Zilveren Kruis-app? Kunt u een document niet openen? Heeft u problemen met declareren? Met ons stappenplan lost u het gemakkelijk zelf op.

Naar het stappenplan 'hulp bij problemen in Mijn Zilveren Kruis'

De verzekeringnemer is de persoon die de verzekering bij Zilveren Kruis heeft afgesloten. De verzekeringnemer kan gegevens van zichzelf en medeverzekerden bekijken en aanpassen. Medeverzekerden kunnen alleen hun eigen gegevens bekijken en aanpassen.

De verzekeringnemer kan het zorgverbruik van medeverzekerden van 12 jaar en ouder niet bekijken. Dat heeft te maken met privacywetgeving. De medeverzekerde moet de verzekeringnemer machtigen om het zorgverbruik te mogen aanpassen of bekijken.

U vindt uw relatienummer in Mijn Zilveren Kruis en in de Zilveren Kruis-app onder de knop Verzekering. Het nummer staat ook op uw zorgpas. Het relatienummer wordt ook wel het polisnummer genoemd.

Alleen de verzekeringnemer kan het declaratieoverzicht zien. Bent u als verzekerde ingelogd in uw Mijn Zilveren Kruis? Dan kunt u het declaratieoverzicht niet zien.

De verzekeringnemer is degene die verzekering afsluit. Deze persoon betaalt de premie. De verzekerde is de persoon die verzekerd is.

Ontdek de Zilveren Kruis-app

Met de Zilveren Kruis-app kun je niet alleen snel en veilig uw rekeningen declareren via uw smartphone of tablet. Je ziet ook hoe je verzekerd bent. En wie er met je is meeverzekerd.

  • Betaal openstaande rekeningen via iDEAL
  • Overzicht van uw zorgkosten
  • 24/7 antwoord op vergoedingsvragen
  • Een digitale zorgpas
  • Toestemming ziekenvervoer gelijk regelen
  • Ook in het Engels

Download in de App StoreDownload in de Play Store

Meer over de Zilveren Kruis-app