Hoe log ik veilig in met DigiD?

Wij willen uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom logt u bij Zilveren Kruis altijd in met een controle via sms of met de DigiD-app. U logt dus altijd in met 2 stappen. Alleen u kunt op deze manier uw persoonlijke gegevens bekijken.

Inloggen Mijn Zilveren Kruis
Geen DigiD + sms controle? Vraag aan.

Zo logt u in met DigiD en sms-controle

1. Heeft u nog geen DigiD?

Geen probleem, deze vraagt u direct online aan bij DigiD. Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een brief met de activeringscode op uw thuisadres.

2. Heeft u al DigiD, maar nog geen sms-controle?

Goed dat u al een DigiD heeft, u bent al goed op weg! De extra sms-controle vraagt u eenvoudig online aan via Mijn DigiD:

  1. Ga naar de website van DigiD
  2. Log in met uw Digid-gebruikersnaam en -wachtwoord
  3. Kies voor 'Controle via sms aanvragen'
  4. Voer uw telefoonnummer in en bevestig deze met een sms

U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met de activeringscode op uw thuisadres.

3. Activeer uw DigiD met sms-controle

Heeft u de brief met activeringscode binnen? Op Digid.nl vult u deze in om uw DigiD met sms-controle te activeren. Na het activeren kunt u inloggen met een extra controlestap via sms.

4. Het is geregeld, fijn! Log direct in

Vanaf nu kunt u inloggen op Mijn Zilveren Kruis. Daar regelt u eenvoudig alles rondom uw zorgverzekering. Kies voor 'Ik wil inloggen met een controle via sms'.

Nog makkelijker: de DigiD app

Wilt u niet elke keer de code van de sms-controle overtypen? Gebruik dan de DigiD app! Daarmee logt u eenvoudig in met een zelfgekozen pincode. Download de app voor Android of iOS. En activeer deze eenmalig met een sms-controle. Daarna kunt u, elke keer als u inlogt met DigiD, gebruik maken van de DigiD app. Met de door uzelf gekozen pincode. Wel zo makkelijk.

Veelgestelde vragen

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt maximaal 1 gebruiker registreren per toestel.

Ook zonder mobiele telefoon kunt u sms-controle gebruiken. U kunt sms-controle aanvragen op Mijn DigiD met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.

Nee. Deze optie bestaat niet meer. U logt altijd in met 2 stappen. Dit om uw privacygevoelige gegevens zo veilig mogelijk te bewaren.

Logde u eerder in met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord? Of heeft u ingesteld om een half jaar zonder sms in te loggen? Ook dan gebruikt u voortaan sms-controle of de DigiD-app als 2e stap.

Op de website van DigiD vindt u onder het kopje 'Vraag en antwoord' de meest gestelde vragen.

Hulp nodig bij het inloggen?

Wij helpen u graag.