Ontdek de Zilveren Kruis-app

Alle informatie over uw verzekering bij de hand

Met de Zilveren Kruis-app stuurt u veilig en snel uw declaratie in via uw smartphone of tablet. U ziet in de app hoe u verzekerd bent. En wie er met u is meeverzekerd. Bekijk uw betalingen en betaal openstaande nota's eenvoudig met iDeal. De Zilveren Kruis-app is er ook voor ZieZo verzekerden.

Wat u kunt doen in de app

  • U kunt zorgkostennota's van u en uw gezinsleden declareren:
    Maak met de app een foto van uw zorgkostennota. Stuur ons de foto via de app. In gemiddeld 3 werkdagen heeft u het geld op uw rekening.
  • U kunt openstaande nota's betalen via iDeal

Dit ziet u ook in de app

  • Wat u eerder vergoed kreeg
  • Openstaande rekeningen
  • Betaalde rekeningen van de afgelopen 3 maanden
  • Berichten en ingestuurde nota’s van de afgelopen 3 maanden

Download de Zilveren Kruis-app gratis

De Zilveren Kruis-app is beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons. De app is te gebruiken op iPhones vanaf iOS 10 en op Android-telefoons vanaf Android 5.0. De app is ook te gebruiken voor tablets. Wilt u de declaratie-app downloaden op een iPad? Ga naar de app store en druk op Filters. Hier kiest u voor iPhone-apps en zoekt u naar de Zilveren Kruis-app.
 
 

U logt de 1e keer in met DigiD

Start u de app voor het eerst op? Uw apparaat wordt gekoppeld aan uw verzekering. Dit wordt gedaan met DigiD + sms-controle of met de DigiD app. Zo zijn uw persoonlijke gegevens goed beschermd.

Kies een eigen toegangscode van 5 cijfers

Met deze toegangscode logt u de volgende keren in. Wilt u inloggen met een vingerafdrukscan of FaceID (alleen bij iOS)? Stel dit in bij de instellingen van de app. Bent u de inlogcode vergeten? Dan kunt u zelf een nieuwe toegangscode instellen. Druk bij het inlogscherm op ‘toegangscode vergeten’. U logt in met DigiD + sms. Hierna maakt u een nieuwe toegangscode aan.

Wilt u kosten voor vervoer of buitenlandse zorgkosten declareren?

Hiervoor gebruikt u onze speciale declaratieformulieren.
Stuur een foto van uw zorgkostennota's en het ingevulde delaratieformulier (pdf) naar ons via de Zilveren Kruis-app.

Heeft u problemen met de app?

Controleer eerst of er een update voor de app beschikbaar is. Helpt dit niet? Doorloop dan het stappenplan 'Hulp bij technische problemen'. Soms ziet u hier al een oplossing. Zo niet, dan heeft u de mogelijkheid de melding naar ons door te zetten, zodat wij de storing kunnen oplossen.