Verzekeringsbewijs

Uw zorgpas is vaak voldoende

Gaat u op reis buiten Nederland en heeft u medische zorg nodig? Dan vraagt de zorgverlener naar een verzekeringsbewijs. In veel landen geldt uw zorgpas met daarop uw EHIC als verzekeringsbewijs.

Neem bij spoedeisende zorg contact op met Eurocross

Met het juiste verzekeringsbewijs wordt u snel geholpen bij een zorgverlener. Neem bij spoedeisende zorg in het buitenland altijd contact op met de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross. Eurocross stuurt het juiste verzekeringsbewijs naar de zorgverlener. Ook bieden zij advies en ondersteuning bij bezoek aan een arts of ziekenhuis.

Veranderingen ve​rdragslanden vanaf 2021

Brexit Verenigd​ Koninkrijk

M​ogelijk komen er geen verdragsafspraken tusse​n Verenigd Koninkrijk en Europese Unie voor vergoeding spoedeisende zorgkosten. Het wel of niet maken van deze verdragsafspraken is een onderdeel van de nog lopende Brexit-onderhandelingen. Houd voor de laatste informatie onze website in de gaten.

Wat als er geen afspraken gemaakt worden vanaf 2021?

  • ​U heeft bij zorg in het Verenigd Koninkrijk alleen recht op een vergoeding van spoedeisende zorgkosten tot maximaal het Nederlandse tarief via uw basisverzekering.
  • U krijgt eventueel een aanvulling tot de buitenlandse ​prijs vanuit uw aanvullende verzekering bij spoedeisende zorg.
  • U kunt dan geen gebruik meer maken van de vergoedingsafspraken, zoals die in 2020 gelden, door gebruik te maken van de EHIC kaart op de achterkant van uw zorgpas.
  • En u kunt geen toestemming meer krijgen voor niet-spoedeisende zorg met een S2 formulier, die u in 2020 nog bij ons kon aanvragen.

Wijziging verdragsland ​Marokko

Marokko heeft per 1 januari 2021 geen verdrag voor vergoeding van de spoedeisende zorgkosten via de verdragsregels met de Europese Unie.

  • ​U heeft bij zorg in Marokko alleen recht op een vergoeding van spoedeisende zorgkosten tot maximaal het Nederlandse tarief via uw basisverzekering.
  • U krijgt eventueel een aanvulling tot de buitenlandse prijs vanuit uw aanvullende verzekering bij spoedeisende zorgr.
  • U kunt vanaf 2021 geen gebruik meer maken van de vergoedingsafspraken, zoals die in 2020 gelden. N/M-formulieren zijn vanaf 2021 niet meer geldig. En kunt u niet meer aanvragen.

Controlee​r welk bewijs u nodig heeft

Welke bewijs u nodig heeft kan per land verschillen. Wilt u weten welk verzekeringsbewijs nodig is? Selecteer hieronder het land waar u naartoe reist. Wij leggen u uit welk bewijs u nodig heeft.

Naar welk lan​d reist u?

​​​​​​
 

76% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 1732 beoordelingen)