Tips voor een zorgeloze zomer

Viert u de zomer in eigen tuin? Gaat u op pad in Nederland? Of op vakantie naar het buitenland? Wat u ook doet deze zomer: met deze tips maakt u er een zorgeloze zomer van.

Zomers genieten in Nederland

Reisadviezen, vaccinatiebewijzen en quarantaineplicht. Door corona is het lastig om deze zomer een vakantie te plannen. Veel mensen kiezen dit jaar voor een zomer in eigen land. Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden als u dat nodig heeft.

Naar de Zorgzoeker

Vind een zorgverlener in de buurt

Zoekt u een huisarts in de buurt van uw vakantieadres? Vind zorgverleners met een contract in heel Nederland in de zorgzoeker. Handig als u op pad bent!
Zo werkt pechhulp via Roadguard

Eropuit met de auto?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat er altijd een verbanddoos in de auto ligt. En neem een flesje water mee. Ook bij een korte rit. Ondanks de goede voorbereidingen toch pech onderweg? Meld het via de app en de mannen of vrouwen van RoadGuard komen je helpen! Overal in Nederland. En zelfs als je geen autoverzekering van Centraal Beheer hebt!
Ontdek de 4 andere tips

Kom thuis tot rust

Ook thuis kunt u helemaal tot rust komen. Neem eens een dag helemaal voor uzelf. Ga bijvoorbeeld lekker lang in bad of maak een fijne wandeling.

Vakantie in het buitenland

Zoekt u deze zomer de zon op in het buitenland voor wat extra vitamine D? In veel landen versoepelen de coronamaatregelen. Toch kan het reisadvies plots ook veranderen. Voorkom vervelende verrassingen. Een paar praktische tips om goed voorbereid op reis te gaan.

Voorkom vervelende verrassingen op reis

Op reis in Europa in coronatijd?

TIP!
Voor 9 populaire Europese vakantielanden heeft Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross de belangrijkste punten die u moet weten op een rijtje gezet.

Ga voorbereid op reis in coronatijd

Heeft u aan alles gedacht?

Check uw verzekeringsbewijs

Welk verzekeringsbewijs neem ik mee?

Ook zonder zorgpas bent u in het buitenland verzekerd. Wij raden u wel aan uw pas mee te nemen. In sommige landen heeft u een speciaal formulier nodig.

Check bij het CAK

Mogen mijn medicijnen mee op reis?

Sommige medicijnen mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring. Denk bijvoorbeeld aan medicatie voor ADHD. Welke medicijnen mogen met u mee op reis?

Naar Centraal Beheer

Ben ik goed verzekerd?

Heeft u alleen een basisverzekering? Medische kosten in het buitenland krijgt u niet altijd vergoed. Sluit daarom een reisverzekering af met de dekking medische kosten.

Zorg in het buitenland

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22.

Tip: sla het telefoonnummer van Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Meer over Eurocross

Ongeval of ziekte op vakantie

Een oorontsteking na het zwemmen. Een valpartij met de elektrische fiets? Medische kosten op vakantie in het buitenland: wie betaalt de rekening? Uw zorgverzekeraar? De reisverzekering? Of uzelf?

Bekijk wie de rekening betaalt

Bent u in het buitenland naar een huisarts geweest?

Voor een oorontsteking of kleine verwonding? Uw buitenlandse nota’s declareert u met gemak digitaal via de Zilveren Kruis-App of Mijn Zilveren Kruis. Of u declareert via de post. Wat voor u het prettigst is!

Bekijk hoe u buitenlandse zorgkosten kunt declareren

Geef nooit zomaar een kopie van uw paspoort

TIP!
Voorkom fraude met uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kan zomaar een lening of een telefoonabonnement worden afgesloten.  Maak daarom een veilige kopie. De Rijksoverheid heeft hier een handige app voor.

Stressvrij na de vakantie

Na zo’n ontspannen break, wilt u dat vakantiegevoel natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Ook als u weer aan het werk moet. Hét geheim? Rustig opstarten.

  • Zorg dat u na uw vakantie niet direct overvraagd wordt.
  • Houd er dus, al vóór u ertussen uitgaat, rekening mee dat u daarna tijd nodig hebt om werk in te halen.
  • Plan dat alvast in uw agenda, of stel uw out of office één dagje langer in, zodat u de eerste dag in alle rust kunt bijwerken.

Meer tips?

Download de infographic ‘stressvrij na vakantie’ (pdf)

Meer inspiratie voor een ontspannen zomer

Aan de slag

Waar rook is... is BBQ!

Een gemiddelde BBQ valt niet bepaald onder het hoofdstuk ‘gezonde maaltijd’. Toch is het mogelijk. Zo maak je de BBQ een stuk gezonder.
Ontdek het nu

3 redenen om vaker de fiets te pakken

Wist je dat Nederland maar liefst 37.000 kilometer fietspad heeft? Genoeg moois te ontdekken dus! En fietsen is ook nog eens heel gezond.

Doe mee met de Niksen-challenge

Doe mee met de Niksen-challenge

We vallen van de ene videomeeting in de andere, kunnen geen moment zonder onze socials en ga zo maar door.... Eigenlijk komen we bijna nooit tot rust. Daarom presenteren wij de Niksen-challenge!