""

Goed voorbereid op vakantie

Ook op reis bent u bij ons goed verzekerd. Controleer wel even of u aan alles heeft gedacht. Een reisverzekering biedt meer dekking dan u denkt.

Heeft u aan alles gedacht?

""

Reisverzekering

Heeft u alleen een basisverzekering? Sluit dan altijd een reisverzekering af met medische kosten. Zodat u spoedeisende zorg in het buitenland voor 100% vergoed krijgt. Ook is er bijvoorbeeld dekking voor bagagediefstal.

""

Mogen uw medicijnen mee?

Sommige medicijnen die in Nederland gewoon zijn toegestaan, mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring.

""

Vaccinaties

Gaat u buiten West-Europa op vakantie? Bescherm uzelf tegen infecties. Haal op tijd een vaccinatie. Zo gaat u met een gerust hart op reis.

""

Verzekeringsbewijs

Ook met uw digitale zorgpas bent u in het buitenland goed verzekerd. Uw zorgpas staat in de Zilveren Kruis-app. Heeft u niet altijd internet? Maak dan thuis een schermafbeelding van uw zorgpas. De app werkt namelijk niet zonder internet. In sommige landen heeft u een speciaal formulier nodig.

Op wintersportvakantie? Dit vergoedt Zilveren Kruis

Ga je op wintersport? Dan is het fijn dat je verzekerd bent als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld als je gewond bent, boven op de berg. Of je goed verzekerd bent, hangt af van je verzekering.

Vergoedingen uit de zorgverzekering

Weet u niet hoe u verzekerd bent?

Log dan in op Mijn Zilveren Kruis. Handig om te weten: een aanvullende verzekering kunt u alleen in januari afsluiten.

Op vakantie naar een dokter en alleen een basiszorgverzekering? Dat kan veel geld kosten

Hoe bent u verzekerd op reis? Zeker 1 keer per week krijgt Zilveren Kruis alarmcentrale door Eurocross een melding van een Nederlandse vakantieganger die medische zorg nodig heeft in het buitenland en onvoldoende verzekerd is. De kosten die de patiƫnt (of familie) dan zelf moet betalen kunnen hoog oplopen.

Voorbeelden van wat u zelf betaalt met alleen een basisverzekering

Heeft u spoedeisende hulp nodig?

Dan belt u zo snel mogelijk met Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross +31 71 364 12 22.

Tip: sla het telefoonnummer van Eurocross op in uw telefoon. Dan hoeft u niet te zoeken in geval van nood.

Meer over Eurocross

Ongeval of ziekte op vakantie

Een oorontsteking na het zwemmen. Een valpartij met de elektrische fiets? Medische kosten op vakantie in het buitenland: wie betaalt de rekening? Uw zorgverzekeraar? De reisverzekering? Of uzelf?

Bekijk wie de rekening betaalt

Bent u in het buitenland naar een huisarts geweest?

Voor een oorontsteking of kleine verwonding? Uw buitenlandse rekeningen declareert u met gemak digitaal via de Zilveren Kruis-App of Mijn Zilveren Kruis. Of u declareert via de post. Wat voor u het prettigst is!

Bekijk hoe u buitenlandse zorgkosten kunt declareren

Geef nooit zomaar een kopie van uw paspoort

TIP!
Voorkom fraude met uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kan zomaar een lening of een telefoonabonnement worden afgesloten.  Maak daarom een veilige kopie. De Rijksoverheid heeft hier een handige app voor.

Zilveren Kruis Wijzer-app

Heb je een vraag over je gezondheid? Of maak je je ergens zorgen over? In de Zilveren Kruis Wijzer-app stel je jouw vraag over je gezondheid. Ook als je twijfelt of het nodig is om naar een zorgverlener te gaan. Thuis en op reis. Je krijgt advies en hulp waar en wanneer het jou uitkomt.

Download in de App Store Download in de Play Store

Ontdek de Zilveren Kruis Wijzer