Zorgen voor elkaar

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers. Mantelzorg is een mooie, maar ook veeleisende taak. Extra hulp is nooit weg. Zilveren Kruis ondersteunt u met informatie, vergoedingen en kortingen.
""

Mantelzorger, ben ik dat?

Karin kreeg vijfentwintig jaar geleden een heel hoge bloeddruk. Zo hoog dat dit onder andere zorgde voor nierfalen en hersenbeschadiging. Na een ziekenhuisopname van meer dan negen maanden mocht ze naar huis. En Eric, die was opeens mantelzorger.

Lees het verhaal van Karin en Erik

Verder komen met de Zorgcoach

Welke zorg er nodig is, verschilt per persoon. In alle gevallen geldt: de Zorgcoach kent de mogelijkheden, van pgb tot vergoeding. En hoe u het snel regelt. Bent u mantelzorger of krijgt u mantelzorg? De zorgcoach denkt met u mee. Een telefoontje (of chat) is voldoende.

Naar de Zorgcoach

Mantelzorger, zorg ook voor jezelf

Veel mantelzorgers in Nederland voelen zich overbelast. Vooral ervaren ze problemen met de combinatie van hun eigen leven en de zorgtaken. Waar vind je extra ondersteuning om de mantelzorg vol te houden?

Lees meer over ondersteuning

Handige informatie voor mantelzorgers

Mantelzorgers doen veel verschillende werkzaamheden voor hun naasten. Gelukkig zijn er allerlei organisaties die hen ondersteunen. Met informatie over regelgeving rond mantelzorg of hoe ook goed te zorgen voor jezelf.

Bekijk de handige informatie

Brochure prettig ouder worden

Tip!

Download de brochure met handige tips & informatie over gezondheid en uw zorgverzekering.

Gerelateerde artikelen

""

Mantelzorg en werk

Zorgen voor een naaste verdient uw tijd en aandacht. Maar de rest van uw leven gaat gewoon door. Zoals uw baan. We helpen u graag bij het vinden van de juiste balans tussen mantelzorg en werk.

""

Ervaringen van mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen onbetaald en vaak lang voor zieke familieleden of vrienden. Je bent mantelzorger als je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt.

Vrouw in apotheek

Medicijnencheck

65-plussers twee keer vaker in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. De Medicijnencheck is een manier om de kwaliteit van zorg te verbeteren.