Sander en zijn vriendin masseren elkaar “Zo hoef je niet in relatietherapie”

Als Sander (30) en zijn vriendin echt even de tijd voor elkaar willen nemen, masseren ze elkaar. Voor hen is het de manier om dichter bij elkaar te komen. “We komen erdoor tot rust.”
Vriend masseert vriendin haar schouders

Sander: “Mijn vriendin Clélia en ik masseerden elkaar al regelmatig. Toen we tijdens de coronaperiode opeens niet meer uit eten of een dagje weg konden, zijn we dat vaker gaan doen. Elkaar masseren is een moment waarop je de telefoon en de tv even uitzet. Je neemt rust, raakt elkaar aan en geeft aandacht aan wat de ander fijn vindt. Het gaat er niet om dat je een professionele massage geeft, maar dat je aanvoelt wat de ander prettig vindt. Zo kun je samen ontspannen. Je zit voor of achter de ander en maakt langzame, vloeiende bewegingen. Dat hoeft niet perfect te zijn; het gaat om de aanraking en om het genieten.

Door elkaar te masseren kom je meer in verbinding met je partner

Ik werk als relatiecoach en merkte in de periode van de pandemie dat ik veel vragen kreeg over problemen binnen relaties. Doordat stellen meer boven op elkaar zaten kwamen die problemen sneller aan het licht. Mensen bleken langs elkaar heen te leven en te weinig de verbinding aan te gaan. Daar wilden Clélia en ik een oplossing voor zoeken. Omdat we zelf zo blij worden van elkaar masseren, besloten we er een onlinecursus van te maken.

De voordelen van elkaar masseren

Bewust tijd voor elkaar nemen door elkaar te masseren, is goed voor je relatie. Je ervaart minder stress en dat is weer goed voor je gezondheid. Maar er zijn nog meer voordelen aan massages:

  • Aanmaak van gelukshormonen
  • Meer verbinding met je partner
  • Verhoging van je weerstand
  • Beter slapen doordat je tot rust komt
  • Makkelijke manier om het voorspel in bed aan te zwengelen

Kortom: ik kan het iedereen aanraden. Je kunt het meteen samen met je partner doen of eerst zelf uitzoeken hoe het werkt en je partner er mee verrassen. Doe wat goed voelt en bij jullie past.

Bewust tijd voor elkaar nemen

Clélia en ik proberen elkaar minstens een keer in de week te masseren. Als het er niet van komt, missen we het meteen. Binnenkort krijgen we een baby; een grote verandering. Toch zijn we van plan om heel bewust tijd voor elkaar te blijven nemen. Dat is belangrijk om een sterke relatie te hebben en houden.”

Ook interessant

Een man bezig met bewust eten in de keuken.
Artikel
3 minuten lezen

Gezonde relaties = minder stress

Een goed huwelijk, gelukkige kinderen, gezonde ouders, vrienden en leuke collega’s. Wie dat heeft, noemt zichzelf vaak gelukkig. Maar als een van die relaties verstoord raakt, voelen we dat onmiddellijk. Investeer dus altijd in de mensen om je heen. Het kleinste gebaar kan een groot effect hebben.
""

Download de Actify-app

Wil je graag gezonder leven, maar weet je niet hoe? Download dan kosteloos de Actify Vitaliteitscoach app. Actify helpt je in kleine stappen naar een gezonder leven.

Download in de App StoreDownload in de Play Store

Oud verliefd stel
Artikel
3 minuten lezen

10 heerlijk ouderwetse relatietips (ze werken!)

De kwaliteit van je relatie heeft veel invloed op je lichaam en geest. Met deze tips geef je je relatie een fijne boost!