Meteen overmaken of wachten op de herinnering. Hoe regel jij je betalingen?

Betalingen, rekeningen en afschrijvingen: iedereen gaat er anders mee om. Maar het is wel fijn om te weten dat het goed geregeld is, zodat je niet plotseling voor verrassingen komt te staan. En Zilveren Kruis denkt graag met je mee!
Oude vrouw stopt muntgeld in portemonnee

Betaal jij een rekening het liefst nog voor hij überhaupt binnenkomt of schrik je juist totaal niet van een betalingsherinnering… of twee? Hoe jij ook met je geld omgaat, het is fijn als er ook een beetje rekening met je persoonlijke voorkeuren gehouden wordt. Daarom kun je bij Zilveren Kruis je betalingen precies zo inrichten als jijzelf het handigst vindt.

Alles onder controle

Sommige mensen hebben liever helemaal geen omkijken naar hun betalingen. Anderen houden het liefst zelf alles in de hand. Bij Zilveren Kruis ontvang je je rekeningen daarom zoals jou het beste uitkomt. Allereerst kun je kiezen tussen automatisch afschrijven of betalen via rekening. Kies je voor gemak? Dan is automatische afschrijving wat voor jou. Betalen via rekening vergt wat meer onthoud, maar misschien geeft het je wel meer rust. En hoe wil je die rekening dan ontvangen? Heb jij al jaren geen papieren rekeningen meer gezien en doe je alles digitaal? Of heb je je rekening het liefst gewoon op papier? Dat is, tegen bijbetaling, ook mogelijk.  

Manier van betalen veranderen

Zelf je afschrijfmoment kiezen

Je staat in de supermarkt, begint je pinpas ineens te piepen: geen saldo meer. Wanneer je je afschrijvingen checkt zie je dat je salaris nog niet is gestort, maar je huur en zorgverzekering wel al zijn afgeschreven. Onhandig! Als de afschrijfdatum van je maandelijkse premie net niet lekker uitkomt, kun je die bij Zilveren Kruis eenvoudig aanpassen. Je kunt kiezen tussen 5 verschillende vaste dagen (15e, 21e, 24e, 27e of de 1e van de maand).

Kies de beste afschrijfdatum

Eigen risico goed geregeld

Wanneer je je volledige eigen risico gebruikt in een jaar, is dat best een flink bedrag. Daarom kun je er ook voor kiezen je eigen risico alvast per maand te betalen, zodat je eind van het jaar niet ineens verrast wordt door een hoge rekening. Maak je je eigen risico niet op, dan krijg je het gewoon weer terug. Je kunt dit jaarlijks aanvragen tot 1 februari. Na deze datum gaat je verzoek in per 1 februari van het volgende jaar.

Eigen risico gespreid betalen

Zorgkosten één keer een maandje uitstellen

Vaak duurt het even voor je de rekening voor je zorgkosten ontvangt. Daardoor is het lastig inschatten wanneer de rekening komt. En vaak is het bedrag van de rekening ook een verrassing. Dan kan het dus gebeuren dat een automatische afschrijving op een verkeerd moment komt. Ook daar hebben we een oplossing voor. Je kunt 1 keer kiezen de afschrijving van zorgkosten 30 dagen uit te stellen.  

Afschrijving van je zorgkosten een maand uitstellen

Korting op je premie

In plaats van maandelijks premie betalen, kun je er ook voor kiezen om je premie voor een halfjaar of een jaar vooruit te betalen. Dat is wel in een keer een flinke smak geld, maar als je het kan missen kan het je een lekker voordeeltje opleveren. Als je het zo regelt, krijg je namelijk korting. Wanneer je in één keer voor een jaar betaalt, krijg je 1% korting. Een stuk meer dan je momenteel aan rente op je spaarrekening krijgt. Ka-ching!

Verander je betaaltermijn

In delen betalen

Soms komt alle pech tegelijk. Je auto moet door de APK, je laptop gaat kapot en dan krijg je ook nog eens de ziekenhuisrekening van die longfoto. Vervelend, maar niks om je zorgen over te maken. Zilveren Kruis denkt graag met je mee. Komt een betaling even niet uit, dan kun je online een betalingsregeling aanvragen, zodat je de rekening in delen kan betalen. Dit kost niks extra’s en kan al vanaf een rekening van € 50. Een betalingsregeling is trouwens ook mogelijk voor je premie. 

Een betalingsregeling aanvragen

Betaalgemak bij Zilveren Kruis. Daar kun je op rekenen!

Gerelateerde artikelen

Mobiel betalen bij pinautomaat

Op welke manier betaal jij je zorgkosten het liefst?

Inge betaalde zorgkosten het liefst op rekening. Zo had ze het gevoel zelf de controle te houden over haar betalingen.
Twee mannen glimlachen met arm om elkaar
Artikel
3 minuten lezen

Martin gooide zijn betalingen om… en heeft nu nooit meer stress!

Martin betaalde jarenlang via rekening, maar tegenwoordig zweert hij bij automatisch betalen.

Man helpt oudere vrouw met papieren

Zo steekt je declaratieoverzicht in elkaar

Een hoge rekening voor zorgkosten kan zomaar als een vervelende verrassing komen. Maar stress is onnodig!