Afschrijfdatum van je premie wijzigen

Schrijven wij jouw premie elke maand, elk kwartaal, halfjaar of 1 keer per jaar automatisch af? Dan kies je zelf op welke dag van de maand we dat doen. Handig, als je bijvoorbeeld op een andere dag je salaris krijgt. Je kiest uit de 15e, 21e, 24e, 27e of 1e van de maand. Je geeft je wijziging eenvoudig online door.

Je betaalt je premie vooruit

Een voorbeeld. Kies je voor afschrijving op de 1e van de maand? Dan betaal je op 1 mei je premie voor de maand mei. Kies je voor een datum later in de maand? Dan betaal je voor de maand erna. Op 15 mei betaal je dus de premie van juni.

Wanneer de nieuwe afschrijfdatum ingaat

Ik betaal elke maand

Het kan gebeuren dat wij jouw premie nog 1 keer op de oude datum afschrijven. Soms kruisen jouw wijziging en onze afschrijving elkaar.

Ik betaal elk kwartaal halfjaar of jaar

Geef je ruim een maand vóór je huidige afschrijfdatum een nieuwe afschrijfdatum door? Dan gaat je wijziging in op de datum die je hebt aangegeven.

Let op als je een betaaloptie gebruikt:

De afschrijfdatum van je betalingsregeling voor premie wijzigt niet

Het kan dus zo zijn dat je je betalingsregeling op een andere dag in de maand betaalt dan je premie.

De afschrijfdatum van Zorgkosten Betalen in Delen wijzigt automatisch mee

Je betaalt voortaan op je nieuw gekozen afschrijfdatum ook je Zorgkosten Betalen in Delen.

Soms schrijven we later af

We schrijven zo veel mogelijk af op de afgesproken datum. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld omdat de bank dicht is op zon- en feestdagen. Op Nieuwjaarsdag zijn er geen afschrijvingen. Ook niet tijdens de kerstdagen. De bank schrijft het bedrag dan af na de feestdag. Meestal is dit een dag later.

Handige links