Alle informatie en diensten over prostaatkanker bij de hand

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. 1 op de 10 mannen krijgt prostaatkanker. Prostaatkanker komt vooral voor bij mannen tussen de 60 en 85 jaar, maar het kan vanaf ongeveer 40 jaar voorkomen. Als er geen uitzaaiingen zijn heeft u 3 mogelijkheden: regelmatige controle, bestralen of opereren. Samen met uw uroloog kiest u welke behandeling het beste bij u past.

Kwaliteit van zorg

Soms is een operatie de beste behandelkeuze. De kanker wordt dan in een keer weggehaald. Maar hierbij bestaat wel de kans op lichamelijke ongemakken als incontinentie en erectieproblemen. Deze zijn soms blijvend. Hoe vaker een ziekenhuis de prostaatkankeroperatie uitvoert, hoe lager de kans op incontinentie en impotentie. Daarom is de minimumnorm van beroepsvereniging van urologen 100 operaties per ziekenhuis per jaar. Samen met de patiëntenvereniging onderzocht Zilveren Kruis wat de koploper ziekenhuizen zijn voor prostaatkankeroperaties. Zilveren Kruis deed dit samen met de Prostaatkankerstichting (PKS) en de Nederlandse Federatie van kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Kies het beste ziekenhuis voor uw behandeling

Moet u binnenkort een prostaatkankeroperatie ondergaan? Dan heeft u misschien voorkeur voor een koploperziekenhuis. Of een ziekenhuis dichtbij. Maar u vraagt zich misschien af of dit ziekenhuis de juiste ervaring heeft. Het persoonlijk zorgrapport zet 5 ziekenhuizen naast elkaar. Dit zijn de ziekenhuizen die het beste passen bij uw wensen. Het persoonlijk zorgrapport vraagt u aan bij de persoonlijke zorgcoach.

Zorgrapport prostaatkanker aanvragen