Krijg ik een beugel vergoed?

Dit hangt af van uw leeftijd, verzekering of situatie. Vanuit sommige aanvullende verzekeringen krijgt u een vergoeding. Niet vanuit onze tandartsverzekeringen.
""

Een beugel voor uw kind

U krijgt vanuit sommige aanvullende verzekeringen een vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar. Uw kind is tot 18 jaar meeverzekerd met de hoogst afgesloten aanvullende verzekering van u of uw partner. U moet dan wel als gezin bij elkaar op een verzekering staan.

Bekijk de vergoeding van orthodontie tot 18 jaar

Tip: log eerst in met DigiD. Dan ziet u gelijk welke verzekering u nu heeft.

Een beugel voor volwassenen

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een beugel nodig? Alleen vanuit sommige collectiviteiten van AON krijgt u een vergoeding. Bij Zilveren Kruis is er geen vergoeding voor een beugel voor volwassenen.

Bekijk de vergoeding van orthodontie vanaf 18 jaar

Voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar

Sluit u per 1 januari een aanvullende verzekering af met een vergoeding voor orthodontie? Dan krijgt u orthodontie pas vergoed als u hiervoor 1 jaar bij ons verzekerd bent. We leggen u graag uit wat een wachttijd voor u betekent en waarom wij een wachttijd hebben.

Beugel in bijzondere gevallen

De basisverzekering vergoedt een beugel in bijzondere gevallen. We spreken hiervan als u een zeer ernstige afwijking in de groei of ontwikkeling van uw kaken heeft waarbij meestal ook een kaakoperatie nodig is. U of uw kind krijgt dan na toestemming van ons de kosten voor orthodontie in bijzondere gevallen vergoed.

Bekijk de vergoeding van orthodontie in bijzondere gevallen


Ook interessant