Toestemming aanvragen

Hoe werkt het? Voor sommige zorg heeft u eerst toestemming van ons nodig. Pas dan krijgt u de kosten vergoed. Vraag uw zorgverlener om de toestemming voor u aan te vragen. Dit heet ook wel: een machtiging aanvragen. U krijgt binnen 7 werkdagen onze reactie.

Zo weet u of u toestemming moet aanvragen

Zoek op onze website de vergoeding op van uw behandeling of hulpmiddel. Heeft u toestemming nodig? Dan staat dit erbij. Staat er niets over toestemming? Dan hoeft u geen toestemming aan te vragen.

Vergoeding zoeken

Vooraf of achteraf toestemming aanvragen?

U heeft onze toestemming nodig vóórdat u start met de behandeling, of voordat u het hulpmiddel in huis haalt. Anders krijgt u geen vergoeding. Alleen als vooraf aanvragen niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij een spoedbehandeling, dan kunt u achteraf toestemming aanvragen.

Vraag uw zorgverlener om de aanvraag te doen

Meestal vraagt uw zorgverlener of leverancier de toestemming voor u aan. U hoeft dan niets te doen. Uw zorgverlener vindt het aanvraagformulier op onze website voor zorgaanbieders. Het kan zijn dat uw zorgverlener het aanvraagformulier samen wil invullen en dat u alles naar ons opstuurt. Lees dan goed op het aanvraagformulier wat u moet doen. Vragen wij om aanvullende informatie zoals röntgenfoto's? Vergeet dan niet om deze mee te sturen.

Toestemming voor buitenlandse behandelingen kunt u online aanvragen

Wilt u naar een medisch specialist in het buitenland? Hiervoor kunt u zelf online toestemming aanvragen

Een machtiging voor ziekenvervoer vraagt u aan de Vervoerslijn

Voor ziekenvervoer heeft u altijd vooraf een machtiging nodig. Dit regelt u eenvoudig online. Meer informatie leest u op de pagina over machtiging voor vervoer aanvragen. Of lees eerst meer over de vergoeding van reiskosten.

Voor hulpmiddelen bij een niet-gecontracteerde leverancier heeft u altijd vooraf toestemming van ons nodig

Meestal vraagt uw zorgverlener of leverancier de toestemming voor u aan. Bespreek met uw leverancier wie de toestemming aanvraagt. Moet u zelf toestemming aanvragen? Vraag direct online toestemming aan. Dat doet eenvoudig via het online aanvraagformulier. U krijgt binnen 7 werkdagen onze reactie.

Vraag online toestemming aan

Heeft u een machtiging bij een andere verzekeraar en stapt u over naar Zilveren Kruis?

Wij beoordelen uw machtiging altijd opnieuw

  • Voor vergoedingen uit de basisverzekering nemen wij over het algemeen de machtiging van uw vorige zorgverzekeraar over.
  • Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming bij ons aan.

Andere machtigingen

Machtig uw ouder of partner om online uw zorgverbruik te bekijken

Machtig iemand anders om uw zorgzaken te regelen