Tandheelkundige zorg

Wat krijgt u vergoed als u naar de tandarts gaat en wanneer betaalt u eigen risico? Wij helpen u graag verder op weg naar antwoorden op uw vragen.
 

Tandarts of mondhygiënist

U hoeft niet naar een tandarts te gaan met wie wij afspraken hebben gemaakt. U kunt naar elke tandarts of mondhygiënist. U vindt een tandarts op Tandarts.nl.

Meer over mondzorg kinderen

Kosten kinderen vergoed

Ook voor jonge kinderen is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Een melkgebit is óók gevoelig voor tandplak en gaatjes.

Naar vergoeding tandzorg vanaf 18 jaar

Vergoeding vanaf 18 jaar

Ook vanaf uw 18e jaar goed verzekerd zijn voor tandheelkundige zorg, zoals de jaarlijkse controle, het vullen van gaatjes of het trekken van kiezen? Dan heeft u naast uw basisverzekering een tandartsverzekering nodig. Bekijk wat we vergoeden voor tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar.

Overzicht prijzen tandartscodes

Prijzen van behandelingen

Wilt u graag vooraf weten welke tandartskosten u vergoed krijgt? U kunt bij uw tandarts vooraf vragen met welke codes hij uw behandeling in rekening gaat brengen en controleren in het overzicht van de maximale prijzen van tandartscodes.

Uw laatste vergoeding staat in Mijn ZIlveren Kruis

Orthodontie

Beugel van uw kind vergoed vanaf Aanvullend 3 sterren

Veel kinderen hebben na het wisselen van tanden een beugel nodig. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Heeft u een Aanvullend 3 of 4 sterren? Dan bent u goed verzekerd voor orthodontie tot 18 jaar. Uw kind is tot 18 jaar meeverzekerd met de hoogst afgesloten aanvullende verzekering van u of uw partner. U moet dan wel als gezin bij elkaar op een polis staan. Een tandartsverzekering afsluiten voor uw kind is niet nodig. Ook niet voor normale tandartsbehandelingen.

Vergoeding tot 18 jaar

U krijgt een vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar vanuit de Aanvullend 3 en 4 sterren. Er is geen vergoeding voor orthodontie opgenomen in onze tandartsverzekeringen. Zorg daarom dat u het juiste pakket afsluit. Zo voorkomt u onnodig hoge kosten.

Vergoeding vanaf 18 jaar

Bent u 18 jaar of ouder? Dan vergoeden we orthodontie alleen vanuit een aantal collectiviteiten. Zoek uw collectiviteit op en bekijk uw vergoeding. Dit geldt niet voor ZieZo verzekerden. ZieZo heeft geen collectiviteiten.

Beugel in bijzondere gevallen

De basisverzekering vergoedt een beugel in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld wanneer u zonder beugel geen goed werkende kaak heeft. U of uw kind krijgt dan, na toestemming van ons, de kosten voor orthodontie in bijzondere gevallen vergoed.

Wist u dat u vanaf 18 jaar eigen risico betaalt voor:

Behandelingen bij de kaakchirurg, een kunstgebit op implantaten, een volledig kunstgebit, orthodontie in bijzondere gevallen, tandheelkundige zorg in bijzondere gevallen en tandartskosten voor gehandicapten?

Naar de kaakchirurg

Een kaakchirurg doet specialistische, chirurgische ingrepen in mond, kaak en gezicht. De kaakchirurg trekt bijvoorbeeld verstandskiezen als de tandarts dit niet kan doen. Of verwijdert cysten en tumoren uit de mond. Behandelingen bij een kaakchirurg krijgt u uit de basisverzekering vergoed. U betaalt daarom eigen risico over deze behandelingen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​Bekijk de vergoeding van kaakchirurgie

​Uw kunstgebit

Als u niet meer al uw tanden heeft, kunt u een kunstgebit krijgen. Een kunstgebit heet ook wel gebitsprothese. De vergoeding is afhankelijk van uw leeftijd en soort kunstgebit.

Een volledig kunstge​bit

Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen in uw kaak. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding bij kunstgebit volledige prothese.

Een aangemeten klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit op implantaten en krijgt u vanwege de vorm van uw kaak. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding bij kunstgebit op implantaten.

Een gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese vervangt een deel van uw gebit en wordt ook wel partiële prothese, frame of plaatje genoemd. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding bij tandarts en mondhygiënist vanaf 18 jaar of tot 18 jaar.

Bijzondere situaties

Tandheelkundige zorg voor gehandicapten

Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap vergoeden we de extra tijd die de tandarts nodig heeft voor de behandeling.

Tandheelkundige kosten na een ongeval

We vergoeden tandheelkundige kosten na een ongeval uit de aanvullende verzekering. Er is geen vergoeding opgenomen in onze tandartsverzekeringen.

Tandheelkundige zorg in bijzondere gevallen

We vergoeden bijvoorbeeld de extra tijd die uw behandelaar nodig heeft als u een extreme afwijking aan uw gebit of mond heeft.

Uitgestelde fronttandvervanging

We vergoeden de fronttandvervanging als u nog geen 23 jaar bent en als u vóór uw 18e jaar snij- of hoektanden kwijtraakte door een ongeluk of nooit snij- of hoektanden heeft gehad.