Toestemming voor vervoer

Heeft u vervoer nodig omdat u bijvoorbeeld behandeld wordt voor kanker? Of omdat u zich alleen per rolstoel kunt verplaatsen. U reist met de taxi, bus, tram, trein of auto en wilt een vergoeding voor dit vervoer. Vraag vooraf uw ritten en toestemming aan. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent.

Kies de manier die het beste bij u past

Ga naar de Zilveren Kruis-app

Makkelijk en snel! Krijg of wijzig uw toestemming voor vervoer. Bijvoorbeeld voor uw behandeling van kanker. Of omdat u zich alleen per rolstoel kunt verplaatsen. In de Zilveren Kruis-app regelt u toestemming. U heeft alleen DigiD nodig. Uw toestemming voor vervoer wijzigen? Ga in de app naar ‘Meer’ en ‘Mijn toestemmingen’.

Of bel de Vervoerslijn

Bel 071 365 41 54
Op werkdagen tussen 8.00 en 13.00 uur.

Handig: houd adres, datum en soort behandeling bij de hand.

Veelgestelde vragen

In de zorgverzekeringswet staat beschreven wanneer er recht is op ziekenvervoer. Zilveren Kruis beoordeelt of er recht is op vervoer door middel van uw aanvraag. Wanneer dit recht er is, dan krijgt u van ons een machtiging voor vervoer. Met een machtiging heeft u toestemming om een vergoeding te krijgen voor uw reiskosten.

U heeft te maken met een verandering van uw machtiging, als:

  • u verhuist
  • uw behandellocatie verandert
  • uw behandeltraject verlengd wordt
  • u een andere vervoerssoort nodig heeft

Geldt 1 van deze situaties voor u? Dan wijzigt u uw toestemming voor vervoer eenvoudig zelf via de Zilveren Kruis-app. Klik op ‘Meer’ en ‘Mijn toestemmingen’ en kies de toestemming die u wilt wijzigen.

Als u geen machtiging krijgt, heeft u de volgende mogelijkheden:

  • U kunt de kosten die u maakt opgeven bij uw belastingaangifte
  • Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor Vrijwilligersvervoer
  • Bekijk op de website van de ANWB de dienst 'Automaatje'