Zorgen voor elkaar

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen mantelzorgers. Mantelzorg is een mooie, maar ook veeleisende taak. Extra hulp is nooit weg. Zilveren Kruis ondersteunt u met informatie, vergoedingen en kortingen.

Mantelzorg begint vaak met 1 uurtje

Anneke (56) zorgt al jarenlang voor haar dementerende moeder in Friesland. Elke week gaat zij naar het verpleegtehuis om bij haar moeder te zijn en te helpen.

Lees Anneke’s hele verhaal

Verder komen met de Zorgcoach

Welke zorg er nodig is, verschilt per persoon. In alle gevallen geldt: de Zorgcoach kent de mogelijkheden, van pgb tot vergoeding. En hoe u het snel regelt. Bent u mantelzorger of krijgt u mantelzorg? De zorgcoach denkt met u mee. Een telefoontje (of chat) is voldoende.

Naar de Zorgcoach

Mantelzorger, zorg ook voor jezelf

Veel mantelzorgers in Nederland voelen zich overbelast. Vooral ervaren ze problemen met de combinatie van hun eigen leven en de zorgtaken. Waar vind je extra ondersteuning om de mantelzorg vol te houden?

Lees meer over ondersteuning

Uit het ziekenhuis, en nu?

Na uw behandeling en verblijf in het ziekenhuis (minstens 1 nacht) heeft u soms thuis extra hulp nodig. Kijk samen met onze zorgcoach wat er mogelijk is.

Lees meer over hulp aan huis

Lees meer over korting op hulp aan huis

Handige informatie voor mantelzorgers

Mantelzorgers doen veel verschillende werkzaamheden voor hun naasten. Gelukkig zijn er allerlei organisaties die hen ondersteunen. Met informatie over regelgeving rond mantelzorg of hoe ook goed te zorgen voor jezelf.

Bekijk de handige informatie

Gerelateerde artikelen

Mantelzorg en werk

Zorgen voor een naaste verdient uw tijd en aandacht. Maar de rest van uw leven gaat gewoon door. Zoals uw baan. We helpen u graag bij het vinden van de juiste balans tussen mantelzorg en werk.

Ervaringen van mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen onbetaald en vaak lang voor zieke familieleden of vrienden. U bent mantelzorger als u meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste zorgt.

Medicijnencheck

65-plussers twee keer vaker in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. De Medicijnencheck is een manier om de kwaliteit van zorg te verbeteren.