Uw zorgverzekering opzeggen

Jammer dat u erover denkt op te zeggen

We zien u niet graag vertrekken. Een opzegging van uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering gaat in per 1 januari en moet uiterlijk 31 december bij ons binnen zijn. U heeft dan tot 1 februari om een nieuwe basisverzekering af te sluiten. De verzekering gaat in per 1 januari. In een aantal gevallen kunt u tussentijds opzeggen.

Zeg mijn verzekering op
Nog geen DigiD? Vraag het aan.

Past uw verzekering niet meer bij uw situatie?

Wij helpen u graag bij uw keuze voor een zorgverzekering. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u zich goedkoper verzekeren wanneer uw werkgever afspraken met ons heeft gemaakt. Of misschien past de verzekering van ZieZo beter bij uw wensen.


Collectieve kortingen en extra voordelen

We hebben collectieve afspraken gemaakt voor zzp'ers, werkgevers, leden- en belangenorganisaties en sportclubs. Dat levert u extra voordeel op. Let op: Voor ZieZo klanten zijn geen collectieve afspraken gemaakt, omdat de premie al zeer voordelig is.

Vind uw collectiviteit
van Zilveren Kruis

Heeft u geen recht op korting via bijvoorbeeld een collectiviteit? Bekijk de scherpe premies van ZieZo. ZieZo is een compacte online zorgverzekering met de kwaliteit van Zilveren Kruis.

Bekijk de premies van ZieZo
 

In een aantal gevallen kunt u tussentijds opzeggen

​​​​​

Als u naar het buitenland verhuist, is uw Nederlandse zorgverzekering bij Zilveren Kruis meestal niet meer geldig. Hoe u zich kunt verzekeren, hangt af van uw inkomsten en het land waar u gaat wonen.

Bepaal hier of u nog recht heeft op uw Nederlandse zorgverzekering. Weet u al zeker dat u moet opzeggen in verband met uw vertrek naar het buitenland? Vul dan dit formulier in.​

Als u als ZZP'er of via uw oude werkgever een collectieve verzekering had, dan moet u nu een ander collectief zoeken.

  • Heeft uw nieuwe werkgever een collectiviteit bij een andere verzekeraar? Dan kunt u overstappen.
  • Heeft uw nieuwe werkgever geen collectiviteit? Dan blijft u bij ons verzekerd tot tenminste 1 januari. De premie is hoger, omdat de collectieve korting wegvalt.
​Bel voor persoonlijk advies: 071 751 00 52. Onze medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur.​​ En op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Als uw kind 18 jaar wordt, dan kan hij zelf een verzekering afsluiten. Dit geldt ook voor kinderen die ouder zijn dan 18 jaar en op de polis van de ouders meeliften.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. U bereikt onze klantenservice tussen 8.00 en 18.00 uur op telefoonnummer 071 367 04 00.​​

De zorgverzekering van de overledene hoeft u niet op te zeggen. We ontvangen het bericht van overlijden via de Basisregistratie Personen (BRP). De zorgverzekering stopt automatisch. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken. De premie en eigen risico berekenen we naar verhouding. En we betalen u zo nodig terug. U hoeft hiervoor dus ook niets te doen.

Alleen een aanvullende verzekering of tandartsverzekering
Had de overledene alleen een aanvullende verzekering of tandartsverzekering bij ons? Dan krijgen wij geen melding van de BRP. U kunt de losse aanvullende verzekering of tandverzekering opzeggen via Mijn Zilveren Kruis. U logt in met uw Digid met SMS-controle.

Wijzigen postadres en andere gegevens na overlijden
Wilt u post van ons na het overlijden van de verzekerde liever op ander adres ontvangen? Neem hiervoor contact op met onze klantenservice: 071 751 00 52 op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur. En op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Wijzigt Zilveren Kruis de premie of de voorwaarden in uw nadeel? Dan kunt u de verzekering tussentijds opzeggen.
Is de wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

We laten het u altijd weten als we de polisvoorwaarden wijzigen. Belt u ons gerust als u hierover vragen heeft. Als u opzegt, dan moet u dit doen voordat de wijziging ingaat. 

Per telefoon
071 367 04 00 
maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.


Wilt u zelf iets wijzigen aan uw verzekering?

Ga dan naar de pagina Wijzigen. Vervolgens geeft u gemakkelijk via Mijn Zilveren Kruis of via ons wijzigingsformulier uw wijzigingen door.​​​​

Als u in militaire dienst gaat, dan moet u uw zorgverzekering opzeggen. Militairen in actieve dienst krijgen een verplichte verzekering via het Ministerie van Defensie.

Online opzeggen

Regel uw opzegging via Mijn Zilveren Kruis.

Schriftelijk opzeggen

Zilveren Kruis Achmea
Postbus 444
2300 AK LEIDEN

Zet u in uw brief:

  • Uw voor- en achternaam
  • Uw adres 
  • Uw telefoonnummer
  • Voor welke verzekerde(n) de opzegging geldt
  • Het relatienummer van uw verzekering
  • Datum van opzegging
  • Reden van opzegging

Let op: geeft u geen datum of reden op? Dan zeggen we uw verzekering op per 1 januari.​​

Als u verzekeringnemer bent, dan kunt u het hele jaar door de zorgverzekering van uw (ex-) partner en kinderen opzeggen. Bent u niet de verzekeringnemer? Dan sluit u een eigen zorgverzekering af bij Zilveren Kruis of een andere maatschappij. Voor uzelf en voor uw kinderen. De overstapservice regelt de rest.

Bel voor persoonlijk advies: 071 367 04 00. Onze medewerkers zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00. ​​​​​

Als u naar de gevangenis gaat,​ wordt uw basisverzekering stopgezet tijdens de duur van uw detentie. Uw aanvullende verzekeringen worden dan beëindigd. Neem daarvoor contact op met onze Klantenservice.​

Twijfelt u nog?

Misschien kunnen we u telefonisch een aantrekkelijk aanbod doen.