Stress op de loer

19-01-2017
1 minuut leestijd
Uw medewerkers zijn het kloppend hart van uw organisatie. Dan is het extra belangrijk dat ze fysiek en mentaal gezond zijn. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de medewerkers stress ervaart op het werk en 23% geeft aan met burn-out klachten te kampen. Wie goed in zijn vel zit, presteert beter en verzuimt minder.
Een medewerker met stress

Verzuim als gevolg van stress is bij veel bedrijven verzuimoorzaak nummer 1. Iedere dag krijgen medewerkers ermee te maken. Onregelmatig werken, een verandering binnen de organisatie en een hoge werkdruk vragen om goede ondersteuning. Door stress te bespreken kunt u de gevolgen beperken en samen op zoek gaan naar een passende oplossing.

Voorkomen is beter dan genezen

Het tijdig bespreekbaar maken van stress kan bij uw medewerkers een gedragsverandering teweeg brengen. Hierdoor verbeteren zij hun dagelijks functioneren en zijn ze mentaal beter weerbaar in stressvolle situaties. Waar eerder de focus lag op het tegengaan van verzuim op de korte termijn wordt steeds meer de nadruk gelegd op preventie en lange termijn oplossingen. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ ontwikkelden we gezondheidsoplossingen gericht op het voorkomen van uitval gericht op het voorkomen van uitval.

Goed in je vel, beter in je werk

De gezondheidsoplossing Goed in je vel, beter in je werk geeft praktische tips voor het hanteren van stress. Het helpt medewerkers het beste uit zichzelf te halen.

Present! oplossingen

Bekijk alle gezondheidsoplossingen en ondersteun uw medewerkers bij het fysiek fit en mentaal sterk krijgen en houden. Zo bouwt u aan een cultuur waarin gezondheid centraal staat en waar medewerkers met elkaar in gesprek gaan over gezondheid.

Bovenstaande percentages komen voort uit landelijk onderzoek van Motivaction, in opdracht van Zilveren Kruis.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze auteur

schrijvende hand

Gastblogger

Volg ons op:

  • LinkedIn
  • e-mail

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn