Coronavirus en vakantie in het buitenland

Heeft u in het buitenland medische zorg nodig die direct noodzakelijk is? Bel dan Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross

Voorkom vervelende verrassingen op reis

Een reisadvies kan plots veranderen. Voorkom vervelende verrassingen:

  • Check voor vertrek alle risico‚Äôs en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Informeer bij uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij welke documenten u nodig heeft om naar uw vakantiebestemming af te reizen.

Gaat u op vakantie en heeft u een vraag over vergoeding van medische zorg in het buitenland? Hieronder leest u antwoord op veel gestelde vragen.

Kijk voor vertrek goed hoe u verzekerd bent.

Heeft u alleen een basisverzekering?

Spoedeisende zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot het Nederlandse tarief. Wel moet de zorg ook in Nederland verzekerd zijn. De kosten voor spoedeisende zorg zijn vaak duurder in vakantielanden. Het verschil betaalt u zelf. U betaalt wel eigen risico.

Heeft u ook een aanvullende verzekering of een reisverzekering met medische dekking?

Deze vult uw vergoeding aan tot de buitenlandse prijs. Wel moet de zorg ook in Nederland verzekerd zijn. U betaalt wel eigen risico.

Ja. Wij vergoeden volgens de normale voorwaarden van de basisverzekering en aanvullende verzekering. Ook als u de zorg krijgt vanwege bijvoorbeeld het coronavirus. U betaalt wel eigen risico. Bekijk de vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland.
Planbare zorg die niet langer kan worden uitgesteld vanwege ernstige gezondheidsschade vergoeden wij mogelijk als spoedeisende zorg. U heeft hiervoor toestemming nodig van de medisch adviseur van  Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross
Moet u langer op uw vakantieadres blijven vanwege besmettingsgevaar? Dan maakt u extra kosten voor uw verblijf. Deze kosten vallen niet onder de zorgverzekering. Overleg met uw reisverzekeraar of u hiervoor verzekerd bent en welke kosten u vergoed krijgt.
Nee. Preventieve testen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Lees meer over testen op de website van het RIVM.
Ja. Spoedeisende zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot het Nederlandse tarief. De kosten voor spoedeisende zorg zijn vaak duurder in vakantielanden. Het verschil betaalt u zelf. Een aanvullende verzekering of een reisverzekering met medische dekking vult uw vergoeding aan tot de buitenlandse prijs. U betaalt wel eigen risico.
Een repatriëring kunt u alleen vergoed krijgen als dat medisch noodzakelijk is. Bekijk hier de vergoeding voor repatriëring. Neem altijd contact op met de Zilveren Kruis alarmcentrale door Eurocross als u in het buitenland bent en gerepatrieerd moet worden.