Zonder zorgen thuis

De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Als hun gezondheid dat tenminste toelaat. Hebt u al eens bekeken wat dat voor u betekent? Op deze pagina bieden we hulp en tips zodat u zonder zorgen thuis kunt blijven wonen.
""

Af en toe een helpende hand

Soms wordt het huishouden wat teveel. Of doet u sommige klusjes liever samen. Koken, samen een boodschap doen. Dan is het fijn als u gemakkelijk een vertrouwd iemand kunt inschakelen. Voor een enkel keertje of regelmatig. 

Hoe voorkomt u een valongeval?

Elk jaar stijgt het aantal valongevallen, vooral bij ouderen. De kneuzingen zijn al erg genoeg. U kunt er angstiger van worden en er minder op uit gaan. Denk eens aan een valpreventiecursus. Of start met fitness oefeningen om uw spieren sterker te maken. Zilveren Kruis geeft 

Bekijk de tips van thuisarts.nl 

HartWacht: uw eigen cardioloog thuis

Met HartWacht krijgt u als hartpatiënt zorg bij u thuis. U meet zelf uw bloeddruk, gewicht en ritme. Dan stuurt u de gegevens via de app naar uw cardioloog. Overleggen doet u via BeeldBellen. Niks wachtkamer, gewoon in uw eigen woonkamer!

Maak een veilig thuis

Thuis wilt u zich veilig en prettig voelen. Veel ongelukjes die in de badkamer gebeuren zijn makkelijk te voorkomen. Een veiligheidsgesprek met uw wijkverpleegkundige brengt de mogelijke gevaren in huis al snel aan het licht.

Bekijk de vergoeding van een Veiligheidsgesprek thuis wonen vanuit Extra Vitaal

Verbouwen of verhuizen?

Zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen, wilt u dat ook? Als het gezinshuis te groot wordt begint een nieuw avontuur. Welk huis voldoet nu aan alle woonwensen? Een trap erin of juist niet? Wat wordt het: (ver)bouwen of verhuizen?

Meer lezen over woonvormen

Meer over samen een huis bouwen

Meer lezen over nieuwbouwhuizen

EHBO op zak, een veilig gevoel

Een EHBO diploma haal je meestal voor een ander. Het geeft uzelf ook een gerust gevoel. Snel en efficiënt kunnen ingrijpen bij de meest voorkomende ongelukjes. Zeker als er (klein)kinderen op bezoek zijn. Dan verandert het huis in een speeltuin.

Bekijk de vergoeding voor cursus EHBO of EHBO bij kinderen

Gerelateerde artikelen

vrouw in sportschool

Zorgen voor uzelf

Goed voor u zelf zorgen is belangrijk om te blijven genieten van de goede dingen in het leven. Zilveren Kruis staat u bij met raad en daad.

mantelzorg

Ervaringen van mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen onbetaald en vaak lang voor zieke familieleden of vrienden. Je bent mantelzorger als je meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste zorgt.

ouder echtpaar

Zorgen voor elkaar

Mantelzorg is een mooie, maar ook veeleisende taak. Extra hulp is nooit weg. Zilveren Kruis ondersteunt u met informatie en vergoedingen.