Dit kun je leren van manifesteren

Laten we meteen met de deur in huis vallen: manifesteren is geen toverstaf die al je wensen uit laat komen. Manifesteren is simpel gezegd met je gedachten dingen voor elkaar krijgen. Door te bedenken wat je wil én daar vervolgens mee aan de slag te gaan. En hoewel de een erbij zweert, vindt de ander het misschien wel zweverig gedoe. Hoe je er ook over denkt, van het gedachtegoed kun je best veel leren.
""

Wat is manifesteren eigenlijk?

Om die vraag te beantwoorden, vroegen we hulp aan Willemijn Welten. Willemijn is auteur van de boeken Manifesteren kun je leren en Wonderen Manifesteren. Willemijn vertelt: ‘’Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. Je kunt het inzetten om te voelen wat voor leven jij zou willen, wat zou je willen doen? Om vervolgens de stappen te zetten om daar te komen.’’ Iets dat in de drukte van het leven nog best lastig is, erkent Willemijn. ‘’Je staat op, hebt een heel ritme ‘s ochtends om zo snel mogelijk op je werk te komen. Je agenda staat misschien wel vol met afspraken; er is geen tijd om te fantaseren over wat je echt wilt. Daarnaast denk ik dat het ook gewoon heel makkelijk is om in de waan van de dag te doen wat hoort. In plaats van dat je even stilstaat en denkt: Hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet? Wat maakt mij gelukkig?’’

Stel jezelf de vraag wat jou gelukkig maakt

Als je bij die vraag stilstaat, kan daar van alles omhoog komen. Grote dromen of juist kleine veranderingen, vertelt Willemijn. ‘’Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen om gelukkiger in je werk te zijn. Je kunt jezelf ook afvragen hoe je de vergadering met een relaxter gevoel uit kan gaan dan hoe je erin kwam.’’ Iets wat Willemijn op een gegeven moment ook zelf deed. ‘’Ik zag wel eens op tegen grote vergaderingen met veel mensen, want dan moest je echt je mannetje staan. Voor die vergaderingen checkte ik bij mezelf in: met welk gevoel wil ik de vergadering uitlopen? En daar zette ik dan mijn intentie op. Daarmee bedoel ik dat ik in mijn hoofd van te voren al ging plannen, dat ik de vergadering bijvoorbeeld met een positief gevoel uitkwam. Ik wist niet zeker dat het ging gebeuren, maar ik nam het me voor. Dat is de intentie. En het leuke is dat je omgeving er vanzelf in meebeweegt, zonder dat je iets hoeft te vertellen. Je komt de vergadering namelijk met een andere energie binnen en dan is er ook een andere uitkomst.

Manifesteren in 3 stappen

Simpel gezegd manifesteer je in 3 stappen. Willemijn vertelt wat de 3 stappen zijn en geeft bij iedere stap 2 voorbeelden.

Stap 1: Intentie zetten

De eerste stap is even stilstaan en bedenken wat je graag voor elkaar wil krijgen. Dit hoeft dus niet materialistisch te zijn of over een nieuwe baan of huis te gaan, het kan ook gaan over een gevoel.

  • Voorbeeld 1: ik heb meer rust.
  • Voorbeeld 2: ik heb werk waar ik blij van word.

Stap 2: Ervaar hoe het is als je wens uit is gekomen

Als je de intentie hebt gezet, beeld je je in hoe het zou voelen als je het voor elkaar gekregen hebt. Dat is een belangrijk onderdeel van het manifesteren. Je gaat het dus eigenlijk voor je zien. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken of voor jezelf bedenken hoe jij je voelt als jouw intentie uitkomt.

  • Voorbeeld 1: visualiseer hoe het eruit ziet als je niet langer zo gestresst bent. Hoe voelt dat? Wat doe je met je vrije uren?
  • Voorbeeld 2: Hoe ga je naar je werk als je een baan hebt waar je blij van wordt? Hoe ziet je dag eruit?

Stap 3: Zet de eerste stap

Wanneer je weet waar je heen wilt en hoe dat zou voelen, is het tijd om de eerste stap te zetten. Dat hoeft geen grote stap te zijn. Je zet de eerste stap. En daarna bedenk je opnieuw een eerste stap. Je plant dus niet al je stappen vooraf. Zo laat je ook ruimte dat er nieuwe of onverwachte dingen op je pad komen.

  • Voorbeeld 1: je wil meer rust, probeer dan eens een weekend niets te plannen en te kijken hoe dat gaat.
  • Voorbeeld 2: als je weet van wat voor werk je blij wordt, kijk dan eens naar verschillende vacatures. Check de skills die je hiervoor nodig hebt en begin je hier in te ontwikkelen.

Hoe gebruik je het op de werkvloer?

Manifesteren kan ook voor bedrijven handig zijn. Denk maar eens aan de visie van een bedrijf. Weten waar je naartoe gaat en daar als organisatie naartoe werken. Dat geeft richting. Maar je kunt het ook kleiner maken. Als team beter willen samenwerken bijvoorbeeld. Als je dat als intentie neerzet en dus ook uitspreekt, kun je veel gerichter werken.

Ken jij iemand die wel wat manifestatiekracht kan gebruiken? Deel het artikel en wie weet inspireer je iemand.

Ook interessant

""
Artikel
3 minuten lezen

Dít is het geheime ingrediënt voor meer energie

Om meer energie te krijgen moet je jezelf voeden met nieuwe dingen. Juist de afwisseling maakt het leuk.

slapende baby
Artikel
2 minuten lezen

Razendsnel in slaap vallen met de 4-7-8-methode

Als in slaap vallen een probleem is, probeer dan eens de 4-7-8-methode. Slaap lekker!

""
Artikel
3 minuten lezen

Tips voor een goede slaapomgeving

Een goede nachtrust begint bij de juiste setting.