Collectieve verzekering

Een collectieve verzekering is een verzekering voor een groep mensen. Bijvoorbeeld mensen met dezelfde werkgever, sportclub, ledenorganisatie of zzp'ers.

Waarom een collectieve verzekering?

De collectiviteitskorting op de premie van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars maximaal 5%. Een collectieve verzekering heeft veel voordelen. Niet alleen krijgt u korting, maar soms ook extra vergoedingen.

Voordelen van een collectieve zorgverzekering

  • Aanvullende vergoedingen gericht op uw persoonlijke situatie en uw werksituatie
  • Ook voor uw partner en kinderen
  • Een aantrekkelijke collectiviteitskorting op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen

Zoek uw collectiviteit

Korting op uw maandelijkse premie

Doordat we speciale afspraken hebben gemaakt met uw werkgever, kunnen we collectiviteitskorting bieden.

Basisverzekering


Tot maximaal 5% korting op de basisverzekering

Meer informatie over basisverzekeringen

Aanvullende verzekering


Mogelijk krijgt u korting op uw aanvullende verzekering

Meer informatie over de aanvullende verzekering

Tandverzekering


Mogelijk krijgt u korting op uw tandartsverzekering

Meer informatie over de tandartsverzekering

Extra voordelen voor partner en kinderen

In Nederland is een basisverzekering verplicht. In de afspraken met uw werkgever hebben wij ook vastgelegd dat wij korting mogen aanbieden aan gezinsleden. Zo kan uw totale voordeel al gauw oplopen tot enkele honderden euro's per jaar.

Speciale toegang tot trainingen en online workshops

Met een collectieve verzekering krijgt u bij uw werkgever mogelijk speciale toegang tot trainingen, cursussen en coaching. Van Online Zelfhulp tot aan Health Checks. Zo blijft u fysiek fit en mentaal sterk, vandaag en in de toekomst.

Aanvullende dekking gericht op uw persoonlijke situatie

Samen met uw werkgever hebben wij specifieke aanvullende verzekeringen, dekkingen en services ontwikkeld. Dankzij dit maatwerk sluit ons aanbod nog beter aan op uw behoeften. Zo weet u zeker dat u de beste verzekering heeft voor uw persoonlijke situatie.

Exclusieve diensten gericht op uw werkomgeving

Binnen verschillende sectoren komen bepaalde klachten vaker voor dan bij andere. Dankzij de afspraken die wij maken, krijgt u sneller specifieke zorg afgestemd op uw werkzaamheden. U wordt dus nog beter geholpen zodat u zich weer snel helemaal gezond en vitaal voelt!

Vraag en antwoord

U kunt uw collectiviteit veranderen of stopzetten in Mijn Zilveren Kruis. Log veilig in met uw DigiD. De verandering gaat in op de 1e dag van de volgende maand vanaf het moment dat u geen recht meer heeft op de collectiviteit. Of eerder als u dat wilt. Geeft u de verandering door nadat u geen recht meer heeft op de collectiviteit? Dan gaat de verandering in op de 1e dag van de volgende maand vanaf het moment dat u de verandering doorgaf.

Bent u verzekerd via uw werk, waarbij uw werkgever uw premie aan ons betaalt (borderel)? Wij ontvangen de opzegging van uw collectiviteit via uw werkgever. Uw collectiviteit wordt gestopt op het moment dat uw dienstverband stopt. Bent u collectief verzekerd via uw gemeente? Vraag uw gemeente uw collectiviteit te stoppen.

Soms kunnen gezinsleden geen gebruikmaken van uw collectieve verzekering. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Heeft een individuele verzekering en wilt u gebruikmaken van een collectieve verzekering? Dan kan dit vanaf de 1e van de maand nadat u het doorgeeft. Heeft u geen individuele verzekering bij ons? Dan kunt u overstappen per 1 januari. Als u al een collectieve verzekering heeft, kunt u tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar als u daar opnieuw een collectieve verzekering neemt.

Nee, bij ZieZo kunt u geen collectiviteitskorting krijgen. Bij Zilveren Kruis kunt u wel collectiviteitskorting krijgen. Zilveren Kruis heeft met heel veel werkgevers en ledenverenigingen in Nederland afspraken gemaakt over collectiviteiten.

Als u verandert van baan, is dat volgens de Zorgverzekeringswet geen reden om de zorgverzekering te stoppen. U houdt dan uw verzekering bij ons tot tenminste 1 januari. De premie is hoger, omdat de collectieve korting wegvalt.

Als uw nieuwe werkgever ook een collectiviteit bij ons heeft, kunt u hiernaartoe overstappen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Nee, helaas kan dit niet.

Bent of gaat u met pensioen? Sommige werkgevers hebben aparte collectieve afspraken met Zilveren Kruis gemaakt voor hun gepensioneerden. Informeert u bij uw (ex-)werkgever of u nog steeds kunt profiteren van de collectieve voordelen als u met pensioen bent.

Verzekeringskaart basisverzekering

Bekijk de belangrijkste kenmerken van uw verzekering

Verzekeringskaart aanvullende verzekering

Bekijk de belangrijkste kenmerken van uw aanvullende verzekering