Op weg naar duurzamere zorg

Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor jezelf. Voor de mensen om je heen. Gezondheid is een totaalplaatje waarin ook de omgeving meetelt. Daarom zetten wij ons in voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige planeet.

Vanuit ons moederbedrijf Achmea werken we samen aan talloze duurzame initiatieven. Hierdoor staan we in de top 3 van de meest duurzame verzekeraars (pdf).

We beleggen met respect voor mens en milieu

Je betaalt premie aan ons voor je zorgverzekering. Het grootste deel hiervan gebruiken we om de zorg te betalen. Ook reserveren we een bedrag dat we beleggen. Wij beleggen om een maatschappelijk verantwoorde manier en gaan het gesprek aan met bedrijven om de co2-voetafddruk te verlagen.

We helpen zorginstellingen met verduurzamen

De zorgsector is verantwoordelijk voor 7 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. We brengen daarom bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen het duurzaam bouwen en verbouwen van panden onder de aandacht. Zo kijken we samen hoe we gebouwen klimaatvriendelijker kunnen krijgen.

We promoten gezonde voeding

Wat je eet en drinkt heeft invloed op je gezondheid en hoe je je voelt. En bewust omgaan met eten draagt ook bij aan het klimaat. Wij helpen onze klanten om inzicht te geven in het eetpatroon. Inzicht in voeding geven we met onze Totaalcheck. En daarbij hebben we de Actify app en inspirerende informatie in ons digitale magazine. Hiermee helpen we iedereen om met kleine veranderingen een flinke stap in de goede richting te zetten.

Samen met Achmea doen we meer

Bovenstaande is een greep uit de duurzaamheidsstappen die we (willen) maken. Zo plaatsten we onder andere 3.200 zonnepanelen boven de parkeerplaats van onze locatie in Apeldoorn. Daarbij zorgden we voor meer natuur op onze eigen terreinen in Apeldoorn en Zeist. Dit voor meer biodiversiteit. Ook verduurzamen we onze reizen, doen we zo veel mogelijk digitaal en recyclen we. Wist je bijvoorbeeld al dat wij een rookvrije organisatie zijn?

Kies voor een zorgverzekeraar met aandacht voor duurzaamheid

  • Zicht op je zorgzaken via de Zilveren Kruis-app  
  • Persoonlijke aandacht, zoals hulp van de Zorgcoach
  • De volgende werkdag je rekening betaald: uniek 
  • Inzicht in je gezondheid met de TotaalCheck