Medische acceptatie

Voor onze tandartsverzekering 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. Er is geen medische selectie voor onze aanvullende verzekeringen. 

Kan ik geweigerd worden voor een tandartsverzekering?

Alleen voor de tandartsverzekeringen met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polissen helaas niet aanbieden. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Wilt u vooraf deze vragen inzien? Dan vindt u deze vragen op het aanvraagformulier (pdf). Er gelden geen wachttijden voor een tandartsverzekering bij Zilveren Kruis. Er geldt wel een wachttijd bij de vergoeding voor orthodontie uit de aanvullende verzekering.

Heeft u bij uw oude verzekeraar ook een tandartsverzekering?

Wanneer deze vergelijkbaar is aan onze 3 of 4 sterren tandverzekering is de medische acceptatie niet van toepassing. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u dat aangeven. Wij beoordelen dan of uw oude tandartsverzekering vergelijkbaar is aan de aangevraagde 3- of 4 sterren tandartsverzekering.