Overstappen naar Zilveren Kruis

Fijn dat u klant wilt worden bij Zilveren Kruis. Van zorgverzekering overstappen is heel makkelijk. Meestal regelen wij alles voor u met onze overstapservice! Op deze pagina leest u hoe het werkt. En waar u op moet letten.

Hoe stap ik over?

1. Bepaal welke verzekering bij u past

Zilveren Kruis heeft verschillende basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Onze Keuzehulp helpt u bij het kiezen tussen deze verzekeringen.

2. Uw verzekering afsluiten

U kunt makkelijk online een zorgverzekering afsluiten bij Zilveren Kruis. Vergeet uw kind(eren) niet bij te schrijven. Heeft u liever persoonlijk contact? Op onze contactpagina leest u hoe en wanneer we bereikbaar zijn.

3. Wij regelen uw overstap

Sluit u uw verzekering uiterlijk op 31 december bij ons af? Dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op met onze overstapservice. Hier hoeft u niets voor te doen.

Bereken uw premie

Op welke momenten kunt u overstappen?

U kunt elk jaar per 1 januari overstappen van verzekeraar. Geeft u uiterlijk 31 december uw overstap aan ons door? Dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op met onze overstapservice. U hoeft daar verder niets voor te doen. Heeft u uiterlijk op 31 december zelf uw huidige zorgverzekering opgezegd? Dan kunt u tot 1 februari uw nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. Die gaat dan nog in per 1 januari.

Soms kunt u ook op een ander moment overstappen

In sommige gevallen kunt u ook tussentijds naar ons overstappen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe baan krijgt met een andere collectieve verzekering of als u scheidt van uw partner.

Waar moet ik nog aan denken als ik wil overstappen?

Meestal kunt u zo overstappen. Soms zijn er dingen waar u extra op moet letten. Bijvoorbeeld als u:

  • een Zvw-pgb heeft.
  • een machtiging voor een behandeling van uw vorige verzekeraar heeft. Gaat het om een vergoeding uit de basisverzekering? Dan nemen wij over het algemeen de machtiging van uw vorige verzekeraar over. Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Dan vraagt u die toestemming opnieuw bij ons aan.
  • een betalingsachterstand heeft bij uw vorige verzekeraar. Dan kunt u niet overstappen.

Wilt u van Zilveren Kruis overstappen naar een andere verzekeraar?

Dat vinden wij erg jammer. We horen graag van u waarom u wilt overstappen. Misschien hebben wij een aanbod voor u wat beter bij u past.

Naar de opzegpagina


Veelgestelde vragen