Overstappen naar Zilveren Kruis

Fijn dat je voor Zilveren kruis kiest. Overstappen van zorgverzekering is heel makkelijk. Meestal regelen wij alles voor je met onze overstapservice! Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt. En waar je op moet letten.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan altijd, maar meestal gaat dit in per 1 januari van het nieuwe jaar. Geef je je overstap uiterlijk 31 december aan ons door? Dan zeggen wij je huidige verzekering voor je op. Vergeet je kind(eren) niet bij te schrijven wanneer je zelf een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Bereken je premie

Soms gaat je nieuwe verzekering gelijk in

Soms kan je ook tussentijds naar ons overstappen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan krijgt met een andere collectieve verzekering of als je gaat scheiden.

Wanneer kan ik niet overstappen?

Je kunt niet overstappen als je een betalingsachterstand hebt bij je vorige verzekeraar.

Waar moet ik aan denken als ik een verzekering wil?

Meestal kan je zo overstappen. Soms zijn er dingen waar je extra op moet letten. Bijvoorbeeld als je:

  • een Zvw-pgb hebt.
  • een machtiging voor een behandeling van je vorige verzekeraar hebt. Gaat het om een vergoeding uit de basisverzekering? Dan nemen wij vaak de machtiging van je vorige verzekeraar over. Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Dan vraag je die toestemming opnieuw bij ons aan.

Wil jij je verzekering bij Zilveren Kruis opzeggen?

Dat vinden wij erg jammer. We horen graag van je waarom je wilt overstappen. Misschien hebben wij een aanbod voor je wat beter bij je past.

Naar de opzegpagina

Heb je liever persoonlijk contact?

Op onze contactpagina lees je hoe en wanneer we bereikbaar zijn.


Veelgestelde vragen