""

Zilveren Kruis Wijzer

Twijfel je of je naar de dokter moet? De Zilveren Kruis Wijzer geeft antwoord op jouw vragen. Of helpt je aan de slag te gaan met je gezondheid. Je krijgt advies en hulp waar en wanneer het jou uitkomt. Thuis en op reis.

Download de app

Krijg antwoord op jouw vragen over gezondheid

Heb je bijvoorbeeld huidklachten, vragen over bewegen of zit je niet lekker in je vel? Stel je vraag in de Zilveren Kruis Wijzer. Overdag, ’s avonds én in het weekend kun je chatten met een verpleegkundige.

Of ga zelf aan de slag met het vinden van een antwoord op jouw vraag. Bijvoorbeeld in de digitale beweegassistent als je last hebt van je rug of knie. Doe een online zelftest voor advies en oplossingen bij vragen over mentale gezondheid. Of bekijk in de app betrouwbare informatie van Thuisarts.nl.

Let op!

In de Zilveren Kruis Wijzer kun je geen declaraties indienen of je zorgkosten bekijken. Dit doe je in de Zilveren Kruis-app.

Snel en makkelijk

  • Snelle reactietijd: binnen 20 minuten een eerste reactie
  • Gratis voor iedereen: een extra service van Zilveren Kruis
  • Stel jouw gezondheidsvragen en vind ze altijd terug in de app

Download in de App Store Download in de Play Store

Wat anderen zeggen over de Zilveren Kruis Wijzer-app

'Snel antwoord op mijn vraag'

Ik kreeg juist en snel antwoord op mijn vraag. Top!

5 sterren beoordeling

Bron: Google Play Store

'Voor vragen aan een dokter’

Bevond mij in het buitenland en deze app was bereikbaar voor vragen aan een dokter, zeer geruststellend.

5 sterren beoordeling

Bron: Google Play Store

'Voor onderweg en in het buitenland'

Handig voor onderweg en in het buitenland.

5 sterren beoordeling

Bron: App Store

Zelf aan de slag of chatten met een verpleegkundige

Als je een vraag over je gezondheid hebt of je ergens zorgen over maakt. Dan wil je graag direct antwoord. Maar je kunt niet altijd meteen bij een zorgverlener terecht. Met de app Zilveren Kruis Wijzer kun je chatten met een verpleegkundige. Zij luisteren naar je, geven advies en bieden oplossingen.

Al je vragen op 1 plek

Alle vragen die je stelt worden veilig opgeslagen op je eigen telefoon. Je gegevens zijn daarnaast alleen zichtbaar voor de zorgprofessionals en worden niet gedeeld met Zilveren Kruis.

7 dagen per week bereikbaar

Chatten met de verpleegkundigen kan overdag, 's avonds en in het weekend. Je kunt met je vragen 7 dagen per week tussen 7.00 en 23.00 uur bij ons terecht. Ook op feestdagen.

Veelgestelde vragen over de Zilveren Kruis Wijzer

Je krijgt binnen 20 minuten reactie op jouw vraag als je wil chatten met een verpleegkundige. Of ga zelf aan de slag en krijg meteen een advies in de app.

De vraag wordt beantwoord door een verpleegkundige. Alle verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd. Zij luisteren naar je, geven advies en bieden oplossingen. Dit betekent dat zij bevoegd zijn om deze taken uit te voeren. Wanneer het nodig is wordt er contact gezocht met een huisarts.

Voor vragen over bewegen werken wij samen met een fysiotherapeut. De vragen én adviezen zijn opgesteld door een fysiotherapeut en voldoen aan de richtlijnen van de beroepsgroep voor fysiotherapeuten.

De vragen zijn opgesteld in samenwerking met onze partner Mirro. Zij bieden zelfhulpmodules aan die je helpen om zelf aan de slag te gaan met je mentale gezondheid. Op basis van je antwoorden in de zelftest, krijg je een advies. Denk je dat een zelftest niet voldoende is om je te helpen? Ga dan altijd naar een huisarts of zoek andere hulp.

Voor een antwoord op je vraag over oor, oog, huid, buik en griepverschijnselen bekijk je betrouwbare informatie van Thuisarts.nl in de app. Deze informatie is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap en hiervoor zijn medische richtlijnen voor huisartsen, medische specialisten en andere zorgverleners gebruikt. 

Ja! Je kunt de app overal gebruiken. Thuis op de bank. Of op vakantie in het buitenland. Ben je ver weg? Houd dan wel rekening met het tijdsverschil. Je hebt wel internet nodig.

Je kunt alle vragen stellen over je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld griepverschijnselen, buikklachten, vragen over bewegen of zit je niet lekker in je vel? Of heb je vragen over huiduitslag bij je baby of koorts of buikpijn je kind? Alle vragen kunnen gesteld worden. Ook wanneer je twijfelt of het wel nodig is om naar een dokter of andere zorgverlener te gaan. Thuis of op vakantie kun je met vragen in de Zilveren Kruis Wijzer-app terecht.

Met de Zilveren Kruis Wijzer krijg je antwoord op jouw vragen over gezondheid. Zo brengen we gezondheid dichterbij voor iedereen. De app is ook voor iedereen te gebruiken. Ook wanneer je niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis.

Let op! In de Zilveren Kruis Wijzer kun je geen declaraties indienen of je zorgkosten bekijken. Dit doe je in de Zilveren Kruis-app.

Je kunt de app altijd gebruiken als je internetverbinding hebt, ook in het buitenland. De verpleegkundigen zijn 7 dagen per week bereikbaar, tussen 7.00 en 23.00 uur. Ook op feestdagen. Voor veel vragen kun je ook 24 uur per dag zelf aan de slag en krijg je direct advies.

In de Zilveren Kruis Wijzer stel je vragen over je gezondheid of de gezondheid van je baby of kind. Dit kan via een beveiligde chat met een verpleegkundige. Je kunt vragen stellen over bijvoorbeeld huidklachten of verkoudheidsklachten. Je krijgt antwoord van verpleegkundigen, waar je ook bent. Thuis of op reis. Of je kunt zelf aan de slag met digitale oplossingen en dan krijg je direct advies over wat je kunt doen. In deze app kun je geen declaraties indienen of je zorgkosten bekijken. Dit doe je in de Zilveren Kruis-app.

De verbinding is veilig en privé. Alleen de verpleegkundigen kunnen je gegevens bekijken. Alle vragen die je stelt worden veilig opgeslagen op je eigen telefoon. Je gegevens zijn daarnaast alleen zichtbaar voor de verpleegkundigen en worden niet gedeeld met Zilveren Kruis.