Twijfels over uw recht op een zorgverzekering

Wij controleren of u recht heeft op een zorgverzekering in Nederland. Vanuit de wet zijn wij dat verplicht. Bij nieuwe aanmeldingen, maar ook als u al verzekerd bent bij ons. Wij twijfelen bijvoorbeeld als we zien dat u op een buitenlands adres staat ingeschreven. Of als we post terugkrijgen.

Wij hebben een bewijs van u nodig

De gemeente laat het ons weten als uw woonadres verandert. Of als zij een onderzoek doet naar uw woonadres. Soms krijgen wij ook meldingen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) als zij denkt dat u niet meer verzekerd hoort te zijn. In de wet staat dat wij deze meldingen mogen krijgen. We kunnen ook om andere redenen twijfels hebben. Dat kan gevolgen hebben voor uw zorgverzekering. Wij hebben een bewijs van u nodig dat u recht heeft op een Nederlandse zorgverzekering. Anders moeten wij helaas uw zorgverzekering stoppen.

Bij nieuwe aanmeldingen controleren wij uw adres in de Basisregistratie Personen (BRP)

Als u een buitenlands adres heeft of uw adres is onbekend bij de gemeente, hebben wij een bewijsstuk nodig. Zo kunnen wij bepalen of u verzekerd moet zijn in Nederland.

Vragen wij een bewijsstuk en bent u in loondienst bij een Nederlands bedrijf?

Met een werkgeversverklaring kunt u laten zien dat u recht heeft op een Nederlandse zorgverzekering. Gebruik ons format voor een werkgeversverklaring (pdf). Dan weet u zeker dat alle gegevens die wij nodig hebben op uw bewijsstuk staan.

Stuur ons op tijd uw bewijsstuk

U ontvangt van ons een mail of brief als wij twijfelen over uw verzekeringsrecht. Daarin vragen wij u voor een afgesproken datum een bewijsstuk naar ons te sturen. Reageert u niet voor die datum? En is uw situatie niet veranderd? Dan moeten we helaas uw zorgverzekering stoppen.

Misschien heeft u al eerder een bewijs gestuurd, maar is deze verlopen. Ook dan hebben wij een nieuw bewijs nodig.

Bewijsstuk uploaden en sturen

Moet ik wel of niet verzekerd zijn in Nederland? ‚Äč