Zorgkosten Betalen in Delen

Een rekening voor zorgkosten komt vaak onverwachts. Soms is het ook nog een groot bedrag. Dat komt niet altijd goed uit. Kies voor Zorgkosten Betalen in Delen als je zelf wilt bepalen wat je per maand kunt missen. Je betaalt 12 maanden lang, elke maand een vast bedrag. Nieuwe rekeningen voegen we automatisch toe. Daar krijg je bericht van. Geen omkijken meer naar dus.

Zo werkt het

  • Je kiest zelf het maandbedrag: € 25, € 50, € 75, € 100 of € 150, afhankelijk van de hoogte van jouw rekening. Je start pas met betalen als je een rekening voor zorgkosten krijgt.
  • Een nieuwe rekening voegen wij automatisch toe.
  • We verhogen het maandbedrag als het bedrag te hoog is om in 12 maanden te betalen.
  • Je kunt altijd extra aflossen als je dat wil. 
  • Je kunt Zorgkosten Betalen in Delen wijzigen of stopzetten wanneer je wilt.
  • Je betaalt geen extra kosten.

Je aanvraag lukt als:

  • je per automatische afschrijving betaalt;
  • we minimaal 1 keer je premie automatisch hebben afgeschreven.
Zorgkosten Betalen in Delen aanvragen
Ik word niet meer overvallen door de rekening. Zo is het goed geregeld, geen omkijken meer naar!

Marcel (64)

Je kunt Zorgkosten Betalen in Delen op elk moment aanzetten

Dus ook al voordat je een rekening hebt. Als er een rekening zorgkosten bij ons binnenkomt dan start jouw Zorgkosten Betalen in Delen. Je krijgt van ons bericht dat er een rekening is en dat we die in delen gaan afschrijven. In dat bericht staat het overzicht met de datums waarop wij het maandbedrag gaan afschrijven. Heb je al een rekening gehad en wil je die in delen betalen? Dan start Zorgkosten Betalen in Delen meteen als je het aanvraagt.

Wijzigen of extra aflossen

Je kunt het maandbedrag eenvoudig online aanpassen in Mijn Zilveren Kruis. Wil je extra aflossen of het openstaande bedrag in één keer betalen? Dat doe je ook daar. Je kunt een deel of het hele bedrag in één keer betalen via iDEAL.

Vraag & antwoord

Ja dat kan. Je kunt Zorgkosten Betalen in Delen aanvragen tot en met de 3e betalingsherinnering.

Heb je een lopende betalingsregeling voor zorgkosten? Als je Zorgkosten Betalen in Delen aanvraagt, worden de nog openstaande kosten automatisch meegenomen. Je kunt het direct regelen op Mijn Zilveren Kruis. Log in met DigiD en sms-controle of DigiD app.

Dan verhogen wij je maandbedrag. Of we kijken met je mee wat een andere oplossing is. Neem gerust contact met ons op.
Dat is voor het betalen van eigen risicoeigen bijdrage of zorgkosten die wij deels vergoeden omdat de maximale vergoeding bereikt is. En als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.
Het bedrag dat nog openstaat betaal je nog in delen. Of je kiest ervoor om het in 1 keer te betalen. Nieuwe rekeningen betaal je niet meer automatisch in delen.

Je kunt het bedrag dat nog openstaat in 1 keer betalen. Daarna kun je jouw verzekering bij ons opzeggen.