Zijn mijn zorgkosten aftrekbaar?

Zorgkosten die u maakte, kunt u misschien aftrekken van de belasting. U betaalt dan minder belasting. Waar vindt u een overzicht van uw gemaakte zorgkosten? En hoe weet u welke zorgkosten u kunt meenemen in uw belastingaangifte? We helpen u graag bij deze vragen.
geld

Download eenvoudig uw zorgkostenoverzicht

De Belastingdienst kan u om een bewijs vragen dat u kosten heeft gemaakt. Bewaar daarom uw rekeningen, bonnetjes en uw zorgkostenoverzicht als daar kosten op staan die u (gedeeltelijk) zelf betaalde. Heeft u geen zorgkostenoverzicht meer? Download eenvoudig op Mijn Zilveren Kruis:

Uw zorgkostenoverzicht op Mijn Zilveren Kruis

  • Kies zelf welk jaaroverzicht u wilt hebben 
  • Gemakkelijk te downloaden als pdf

Log veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app

Wat ik kan opnemen in mijn belastingaangifte?

U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om de kosten te mogen aftrekken. U mag alleen kosten aftrekken die u maakte in 2020. En die u niet vergoed kreeg. Daarnaast moeten deze kosten boven een bepaald bedrag uitkomen: het drempelbedrag.

  • Zorgkosten die u kunt aftrekken

Bijvoorbeeld kosten voor medicijnen, steunzolen of een kunstgebit. Op de website van de Belastingdienst vindt u een volledige lijst van (deels) aftrekbare kosten.

  • Zorgkosten die u niet kunt aftrekken

Bijvoorbeeld uw zorgpremie (basispremie en aanvullende premie), het verplicht of vrijwillig eigen risico, de wettelijke eigen bijdrage, een rollator, krukken of andere loophulpmiddelen. Op de website van de Belastingdienst vindt u een volledige lijst van niet aftrekbare kosten.


Ook interessant