Kies de beste afschrijfdatum van uw premie

Soms verandert een persoonlijke situatie en past een andere dag voor de premiebetaling beter. U kunt bij ons kiezen voor een afschrijving op iedere 15e, 21e, 24e, 27e of de 1e van de maand. De maandelijkse premie betaalt u altijd vooruit. Wilt u uw afschrijfdatum wijzigen? Dat kan ieder moment in het jaar gemakkelijk online. Ook wanneer u per half jaar, kwartaal of per jaar betaalt.
inloggen in mijn zilveren kruis met digid Wijzig de afschrijfdatum
U logt veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app. Geen DigiD? Vraag aan.

U krijgt altijd een bevestiging

Op het online formulier dat u invult om de afschrijfdatum te wijzigen, vragen we ook om uw e-mailadres. Op dit e-mailadres krijgt u een bevestiging van de wijziging die u heeft doorgegeven. Verder ontvangt u een nieuw polisblad. Op de achterkant hiervan vindt u ook de nieuwe afschrijfdatum.

Wanneer gaat de nieuwe afschrijfdatum in?

Wij proberen uw wijziging in te laten gaan op de datum die u heeft aangegeven. 

  • Betaalt u per maand?

Het kan gebeuren dat wij uw premie nog 1 keer op de oude datum afschrijven.

  • Betaalt u per kwartaal, jaar of half jaar?

Wanneer u ruim een maand vóór uw huidige afschrijfdatum een nieuwe afschrijfdatum doorgeeft, gaat uw wijziging in op de datum die u heeft aangegeven.

Veelgestelde vragen

Wij schrijven zo veel mogelijk af op de afgesproken datum. Soms lukt dat niet. Daar zijn verschillende oorzaken voor.

De afspraken die u heeft gemaakt over de betalingsregeling veranderen niet. De betalingsregeling wordt nog steeds op de datum afgeschreven die wij met u hebben afgesproken. Naast de betalingsregeling wordt ook (maandelijks) uw premie afgeschreven. De datum waarop deze premie wordt afgeschreven verandert wel.

U betaalt de premie aan het incassobureau zoals is afgesproken. Daarnaast schrijven wij (maandelijks) de lopende premie af.

Het CAK houdt de zorgpremie in op uw salaris/uitkering. Deze afspraken kunt u niet bij ons wijzigen.

Zorgverzekeringslijn.nl kan u helpen met het oplossen van uw betalingsproblemen. Bel Zorgverzekeringslijn.nl met vragen over de algemene verzekeringsplicht, premieplicht of schulden bij de zorgverzekeraar. U belt Zorgverzekeringslijn.nl via het telefoonnummer 0800 64 64 644 tussen 9.00 en 17.00 uur (kosteloos). Of u bezoekt de website www.zorgverzekeringslijn.nl.

Wij betalen uw declaratie niet eerder uit. Dit staat los van de premiebetaling.