Fraude via e-mail, telefoon of aan de deur

Phishing is een vorm van fraude. Criminelen ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld naar uw bankrekeningnummer of andere persoonlijke financiële gegevens. Zoals creditcardnummers of wachtwoorden. Vervolgens gebruiken ze die informatie om via uw identiteit geld te stelen.

​Let op - ​Phishing-berichten

Op dit moment wordt er een phishing sms of WhatsApp verstuurd, zogenaamd vanuit Zilveren Kruis. In de sms staat dat de openstaande premieschuld na meerdere herinneringen niet is voldaan en dat er geen betalingsregeling meer getroffen kan worden. De ontvanger wordt verzocht direct te betalen. Deze sms of WhatsApp is niet door ons gestuurd.

Alle rekeningen en betaalherinneringen die wij u per e-mail sturen staan in Mijn Documenten. Dit is de beveiligde omgeving van Mijn Zilveren Kruis. In de beveiligde omgeving van Mijn Zilveren Kruis kunt u controleren of de e-mail wel echt van ons is.

Bescherm uzelf tegen phishing

  • Controleer wie de e-mail heeft verstuurd. E-mails van Zilveren Kruis eindigen op @zilverenkruis.nl of @e.zilverenkruis.nl.
  • Controleer het rekeningnummer. Betaal ons alleen op NL 58 INGB 0000 0030 50
  • Blokkeer afzenders die u niet vertrouwt. E-mails waarin Zilveren Kruis andere onderzoeksvragen stelt eindigen op @panel.zilverenkruis.nl.
  • Voer geen persoonlijke informatie in op vreemde websites. Klik niet op een link waar u uw gegevens moet invoeren. Gebruik hiervoor alleen Mijn Zilveren Kruis. Sla de link op in uw favorieten.

De criminelen gebruiken vaak valse e-mails

Een phishing e-mail ziet er soms betrouwbaar uit. De criminelen gebruiken bijvoorbeeld het logo van Zilveren Kruis. Of ze schrijven dat het om een groot probleem gaat. Zelden noemen ze u bij naam.

In phishing e-mails wordt vaak gevraagd om uw persoonlijke informatie

Soms moet u op een link klikken en uw gegevens invoeren. U wordt dan naar een nep-website gestuurd. Criminelen lezen dan ongemerkt met u mee.

Wij maken ons sterk tegen internetcriminaliteit

Onze specialisten pakken internetcriminaliteit hard aan. Bijvoorbeeld door nepsites op te sporen. Onze beveiligingsexperts werken samen met andere verzekeraars en banken. Zo houden we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Uw persoonlijke gegevens beveiligen we met speciale software. En we informeren u als er phishing plaatsvindt. Maar wees zelf ook scherp op verdachte e-mails en telefoontjes.

Heeft u een verdachte e-mail ontvangen van Zilveren Kruis of Achmea?

Of is er iemand bij u aan de deur geweest? Neem dan contact op met onze klantenservice.