Actief en vitaal

U voelt zich actief en vitaal en u wilt dit zo lang mogelijk blijven. Daarom kiest u voor een gezonde leefstijl die past bij uw situatie. Zilveren Kruis staat u graag bij met raad en daad.
Als ik foto's zie van mijn overgrootmoeder rond de 55 jaar, dan zie ik een oude vrouw. Een echte 'oma'. Als ik nu kijk naar mijn collega's in die leeftijd, dan zie ik fitte en vitale mensen. Die nog volop in het leven staan. Genieten. De 55-plusser van 'toen' is zeker niet de 55-plusser van vandaag.

Marlies, 45 jaar

Gezond en actief bezig zijn

Een vitale leefstijl betekent fit, energiek en krachtig in het leven staan. Voor veel mensen is dat gezond en actief bezig zijn, liefst zonder ziek te zijn. Al kun je ook heel vitaal zijn en een ziekte hebben. Met de medische kennis van nu valt steeds beter te leven met aandoeningen zoals artrose of diabetes. En we weten steeds beter hoe we ziektes of ongezonde situaties kunnen voorkomen.

TIP!

Wist u bijvoorbeeld dat vitamine K2 helpt om uw bloedvaten en botten gezond en flexibel te houden? Vitamine K2 zit in vlees en kaas.

U wilt graag gezond en vitaal blijven. Wij geven graag advies en handige tips om te voorkomen dat u ziek wordt. Zo hebben veel 55-plussers een verhoogde bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte. Als je daar niets tegen doet, dan vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Nog meer vitaminenieuws

Wist u dat mensen tussen de 55 en 85 jaar vaak een tekort aan vitamine D hebben? Hoe komt dat? Ouderen komen minder vaak buiten en krijgen daardoor minder zonlicht. En juist zonlicht zorgt voor vitamine D. Hoe ouder je wordt, hoe dunner ook je huid wordt. De huid neemt hierdoor minder goed vitamine D op. Vitamine D heeft onder andere invloed op je humeur, je energie en het concentratievermogen!

TIP!

De Hartstichting adviseert: beweeg minimaal 30 minuten per dag. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of sporten. Dit houdt uw hart en bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk.

Extra zorgpakketten van Zilveren Kruis

Soms komt een extra zorgdekking goed van pas. Als u fanatiek sport bijvoorbeeld. Of als u al een dagje ouder bent. Hiervoor kunt u bij ons een extra pakket afsluiten.

Extra Vitaal – voor iedereen die vitaal mee wil doen

Extra Vitaal vergoedt zorg die u helpt om gezond en actief te worden en te blijven.

Wat krijgt u bijvoorbeeld vergoed?

  • Jaarlijkse Health Check
  • Extra vergoeding hoortoestel
  • Vroegtijdig opsporen oogziekten door optometrist
  • Personal training (introductie pakket)

Bekijk alle details


Ook interessant

Gerelateerde artikelen

Vind de juiste balans

Mantelzorg en werk

Zorgen voor een naaste verdient uw tijd en aandacht. Maar de rest van uw leven gaat gewoon door. Zoals uw baan. We helpen u graag bij het vinden van de juiste balans tussen mantelzorg en werk.

Hoe werkt de Medicijnencheck?

Medicijnencheck

65-plussers twee keer vaker in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik. De Medicijnencheck is een manier om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Lees meer over het keurmerk

Seniorvriendelijk ziekenhuis

Een verblijf in het ziekenhuis is voor ouderen vaak extra vervelend. Ongeveer 1 op de 3 ouderen gaat er in het ziekenhuis juist op achteruit. Gelukkig bestaat het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis.