Laura maakte zich druk over een gemiste rekening: “Mijn schaamte bleek onnodig”

Rekening laten liggen, overmaking vergeten of een mislukte automatische afschrijving. We missen bijna allemaal wel eens een betaling. En dat kan stress opleveren, terwijl dat helemaal niet nodig is. Een gemiste betaling is in veel gevallen namelijk eenvoudig op te lossen.
Vrouw kijkt naar haar telefoon

“Ineens was ie daar. Een tweede betaalherinnering van mijn zorgverzekeraar. Die had ik nog nooit gehad. Ik open rekeningen zodra ze op de mat vallen en maak ze ongeveer over terwijl ik nog op die mat sta. Hoe was dit misgegaan?” Laura, 29 jaar en intercedente, kan er nog steeds niet bij dat ze een keert niet goed genoeg oplette. “Ik begreep ook niet waarom het bedrag niet gewoon afgeschreven was, want dat gebeurt meestal wel.”

Niet zomaar afgeschreven

Na een half uurtje graafwerk kwam Laura erachter dat ze de eerste betaalherinnering via haar mail had gemist. “Ik snap nog steeds niet waarom. Misschien was ik te druk met werkmails, misschien dacht ik dat het spam was? Ik baal er enorm van. Ik wil nergens te boek staan als wanbetaler.” Dat de rekening niet via automatische afschrijving was afgeschreven, kwam omdat er op dat moment niet genoeg haar rekening stond.

Geen schulden maken

Laura moet bekennen dat ze zich heel erg schaamde. “Mijn moeder zei vroeger altijd tegen me dat je nooit schulden mag maken. Daar heb ik altijd naar geleefd. Daarom vind ik een gemiste betaling echt een moment waarop ik faal. Ik weet het, ik vind het erger dan het eigenlijk is. Uiteindelijk heb ik via Mijn Zilveren Kruis geregeld dat ik de betaling alsnog kon voldoen en het bleek geen enkel probleem te zijn. Alleen wel zonde van de 10 euro extra kosten”. Betaal je na de eerste herinnering niet op tijd, dan worden er 10 euro extra kosten in rekening gebracht. 

Niet op de zwarte lijst (gelukkig!)

“Voor de zekerheid heb ik nog contact gehad met iemand van de klantenservice. Die stelde me gerust en vertelde dat ik nu heus niet op een zwarte lijst (die bestaat niet eens!) sta of bijna het risico liep niet meer verzekerd te zijn. Dat gebeurt echt niet zomaar. Wel kreeg ik te horen dat, na een derde herinnering, mijn aanvullende verzekering stopgezet kan worden. Gelukkig is het bij mij niet zover gekomen en kon ik het allemaal vrij snel achter me laten. Het geeft me echt een fijn gevoel als ik de boel financieel op orde heb. Een leven zonder geldzorgen is een stuk relaxter dan met, dat heb ik hier wel weer van geleerd.”

Betaalgemak bij Zilveren Kruis. Daar kun je op rekenen!

Betaal je via automatische afschrijving?

TIP!
Dan krijg je geen rekening van de premie. Zilveren Kruis regelt de afschrijving voor je. Lukt een automatische afschrijving niet? Dan sturen wij een herinnering per e-mail of per post. De betaling kan dan gedaan worden via de handige betaallink in de e-mail of via Mijn Zilveren Kruis.

Gerelateerde artikelen

Twee mannen glimlachen met arm om elkaar
Artikel
3 minuten lezen

Martin gooide zijn betalingen om… en heeft nu nooit meer stress!

Martin betaalde jarenlang via rekening, maar tegenwoordig zweert hij bij automatisch betalen.

Man met hond op schoot kijkt op mobiel

Sommige zorgkosten betaal je zelf. Maar waarom eigenlijk?

Je bent verzekerd en toch krijg je een rekening voor een behandeling. 'Oeps, daar had ik even niet op gerekend'.

Oude vrouw stopt muntgeld in portemonnee

Hoe regel jij betalingen?

Betalingen, rekeningen en afschrijvingen: iedereen gaat er anders mee om. Zilveren Kruis denkt graag met je mee!