Een naturapolis en een restitutiepolis: het verschil

Wij hebben 3 basisverzekeringen: de Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Bij deze verzekeringen heeft u de keuze tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Wat is het verschil?

Basis Zeker: een naturapolis

Met een naturapolis gaat u naar zorgverleners waar wij afspraken mee gemaakt hebben. We maken afspraken met elkaar over welke zorg verleend wordt en tegen welke prijs. Gecontracteerde zorgverleners noemen wij dat. U hoeft de kosten die u bij een gecontracteerde zorgverlener maakt, niet zelf te betalen. Wij regelen de betaling rechtstreeks met uw zorgverlener.

Heeft u een naturapolis en gaat u naar een zorgverlener waar wij geen contract mee gesloten hebben? Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is de rekening hoger? Dan betaalt u het overgebleven deel van de kosten zelf. Dit kan oplopen tot 25% of meer van de rekening. Check daarom altijd in de zorgzoeker of uw zorgverlener afspraken met ons gemaakt heeft.

Lees meer over Basis Zeker

Basis Budget: een naturapolis met selectieve contractering

Dit is een naturapolis zoals hierboven omschreven. Maar voor deze polis hebben we daarnaast met een beperkt aantal ziekenhuizen afspraken gemaakt voor ziekenhuiszorg. We noemen dat selectief contracteren. Dit betekent dat u voor zorg op afspraak (planbare zorg) met deze basisverzekering maar bij een beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen een volledige vergoeding krijgt.

Gaat u voor deze zorg naar een niet-geselecteerd ziekenhuis? Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is de rekening hoger? Dan betaalt u het overgebleven deel van de kosten zelf. Dit kan oplopen tot 25% of meer van de rekening. Check daarom altijd in de zorgzoeker of uw ziekenhuis geselecteerd is.

Lees meer over Basis Budget

Basis Exclusief: een restitutiepolis

Met een restitutiepolis kunt u naar elke zorgverlener van uw voorkeur gaan. Dus ook niet-gecontracteerde zorgverleners. Als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, betaalt u de rekening eerst zelf. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt maximaal 100% van het marktconforme tarief vergoed.

Vraag altijd een offerte op bij de zorgverlener, als deze niet gecontracteerd is. Zo kunt u zien of u met de vergoeding van 100% van het marktconforme tarief, de volledige rekening kunt betalen. Check ook vooraf of een zorgverlener een contract met ons heeft, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

De vergoeding met een restitutiepolis is bij niet-gecontracteerde zorg hoger dan bij een naturapolis. In geval van een naturapolis wordt bij niet-gecontracteerde zorg maar maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief vergoed.

Lees meer over Basis Exclusief


Bereken uw premie

Vergelijk onze 3 basisverzekeringen