Waarom kan ik dit jaar geen nieuwe afspraak maken voor planbare zorg in het Martini Ziekenhuis?

We moeten het beschikbare budget voor zorg eerlijk verdelen onder de ziekenhuizen. Het Martini Ziekenhuis heeft zijn budget opgemaakt, het omzetplafond is bereikt. Dit betekent dat het ziekenhuis meer zorg heeft geleverd dan dat we hebben afgesproken. In 2023 kunt u daarom niet meer naar het Martini Ziekenhuis voor planbare zorg. Planbare zorg is zorg die wel nodig is, maar geen spoed heeft. Zoals een kijkoperatie aan de knie.

We begrijpen dat het voor u vervelend kan zijn dat u voor planbare zorg dit jaar niet meer naar het Martini Ziekenhuis kunt. In andere ziekenhuizen in de regio is nog wel plek voor planbare zorg. Neem contact op met onze Zorgcoaches. Zij kijken graag met u mee.

Alle al geplande afspraken, onderzoeken en operaties gaan gewoon door. Daarvoor hebben we extra budget aan het ziekenhuis gegeven. Ook specialistische zorg voor kinderen tot 18 jaar, patiënten die met spoed zorg nodig hebben, alle oncologische zorg en geboortezorg gaan gewoon door.

Veelgestelde vragen

Alle geplande afspraken, onderzoeken en operaties gaan gewoon door. Hiervoor hebben we extra budget aan het ziekenhuis gegeven.
Ja, dat kan. Specialistische zorg voor kinderen tot 18 jaar, patiënten die met spoed zorg nodig hebben, alle oncologische zorg en geboortezorg gaan gewoon door. Dit geldt voor bestaande én voor nieuwe patiënten. Het ziekenhuis geeft aan of uw behandeling door kan gaan.
Ja, daarvoor heeft u een nieuwe verwijzing nodig. U vraagt een verwijzing aan uw huisarts of aan uw behandelend specialist. Zilveren Kruis kan geen verwijzing voor u maken.
Nee, de reiskosten vergoeden wij helaas niet. 
U betaalt maximaal € 385 eigen risico per kalenderjaar. Gaat u in 2024 naar het Martini Ziekenhuis? Dan geldt uw eigen risico van 2024. 
Ja, dan kunt u gewoon terecht voor een nieuwe afspraak. Geef duidelijk aan dat u een restitutieverzekering heeft.

We hebben wel extra budget aan het ziekenhuis gegeven voor spoedzorg, oncologische zorg, geboortezorg en specialistische zorg voor kinderen tot 18 jaar. Omdat het belangrijk is dat deze zorg door kan gaan.

Voor planbare zorg hebben andere ziekenhuizen in de regio nog wel plek. Daarom hebben we ervoor gekozen om geen extra budget voor planbare zorg aan het Martini Ziekenhuis te geven. Want niemand wil dat de zorgpremie nog veel verder omhooggaat. Neem contact op met onze Zorgcoaches. Zij helpen u graag bij het vinden van een ziekenhuis bij u in de buurt.

Op deze pagina leest u hier meer over.