Zorgpas

Zonder zorgpas bent u goed verzekerd

De zorgpas is niet verplicht. Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u geen zorgpas ontvangen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

Uw zorgverlener heeft uw legitimatiebewijs nodig

Uw zorgverlener wil graag weten hoe u verzekerd bent. Daarvoor heeft hij of zij voldoende aan uw legitimatiebewijs. De zorgverlener kan hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Neemt u toch liever een zorgpas mee? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

 Zorgpas aanvragen

Geen DigiD? Vraag aan.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance (+31 71 364 18 50) en onze klantenservice (+31 71 364 18 02) in uw mobiele telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel dan Eurocross Assistance +31 71 364 18 50. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EEG. Wilt u weten tot wanneer de EHIC geldig is? U vindt de geldigheidsdatum rechtsonder op de EHIC-pas.

Waar u recht op heeft met de zorgpas met EHIC

Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben. Bovendien heeft u met de pas er recht op dat de kosten voor medische zorg betaald worden volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen.

Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon.

Zo heeft u de informatie op uw zorgpas altijd bij de hand.

Veelgestelde vragen

Onderstaand ziet u de voor- en achterkant van de meest recente zorgpas.

  


Heeft u een Basis Budget verzekering? Dan krijgt u een speciale zorgpas.

  


U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en bij het plastic afval doen.

​​​

Handige links

​​​​
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea