Collectieve zorgverzekering

Een collectieve verzekering is een verzekering voor een groep mensen. Bijvoorbeeld mensen met dezelfde werkgever, sportclub of ledenorganisatie. Zo krijgt u hoge korting en extra vergoedingen.

 

Waarom een collectieve verzekering?

Zilveren Kruis is de grootste collectieve verzekeraar. Er zijn meer dan 15.000 werkgevers die bij ons een collectieve zorgverzekering voor het personeel hebben afgesloten. Ook hebben we collectiviteiten via sportbonden of ledenorganisaties.

Voordelen van een collectieve zorgverzekering:

  • Korting op uw premie
  • Ook voor uw partner en kinderen
  • Vaak uitgebreidere vergoedingen

Zoek uw collectiviteit

Bent u werkgever? Vraag gratis een collectiviteit aan voor uw medewerkers. Regel meteen
 

 
 

Aantrekkelijke korting op uw maandelijkse premie

Doordat we speciale afspraken hebben gemaakt met uw werkgever, kunnen we extra korting bieden. Afhankelijk van deze afspraken bespaart u maximaal 10% korting op de basisverzekering en tot maximaal 20% korting op aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering.

 
 

Basisverzekering

tot maximaal 10% korting op Basisverzekering

 
 

Aanvullende verzekering

mogelijk krijgt u korting op Aanvullende verzekering

 

Tandartsverzekering

mogelijk krijgt u korting op Tandartsverzekering

Bereken uw premie
 

Extra voordelen voor partner en kinderen

In Nederland is een basisverzekering verplicht. In de afspraken met uw werkgever hebben wij ook vastgelegd dat wij korting mogen aanbieden aan gezinsleden. Zo kan uw totale voordeel al gauw oplopen tot enkele honderden euro's per jaar.

 
 

Speciale toegang tot trainingen en online workshops

Met een collectieve verzekering krijgt u bij uw werkgever mogelijk speciale toegang tot trainingen, cursussen en coaching. Van Online Zelfhulp tot aan Health Checks. Zo blijft u fysiek fit en mentaal sterk, vandaag en in de toekomst.

 
 

Aanvullende dekking gericht op uw persoonlijke situatie

Samen met uw werkgever hebben wij specifieke aanvullende verzekeringen, dekkingen en services ontwikkeld. Dankzij dit maatwerk sluit ons aanbod nog beter aan op uw behoeften. Zo weet u zeker dat u de beste verzekering heeft voor uw persoonlijke situatie.

 
 

Exclusieve diensten specifiek gericht op uw sector

Binnen verschillende sectoren komen bepaalde klachten vaker voor dan bij andere. Dankzij de afspraken die wij maken, krijgt u sneller specifieke zorg afgestemd op uw werkzaamheden. U wordt dus nog beter geholpen zodat u zich weer snel helemaal gezond en vitaal voelt!

 
 

Vraag en antwoord

Soms kunnen gezinsleden geen gebruikmaken van uw collectieve verzekering. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Heeft een individuele verzekering en wilt u gebruikmaken van een collectieve verzekering? Dan kan dit vanaf de 1e van de maand nadat u het doorgeeft. Heeft u geen individuele verzekering bij ons? Dan kunt u overstappen per 1 januari. Als u al een collectieve verzekering heeft, kunt u tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar als u daar opnieuw een collectieve verzekering neemt.

Als u verandert van baan, is dat volgens de Zorgverzekeringswet geen reden om de zorgverzekering te stoppen. U houdt dan uw verzekering bij ons tot tenminste 1 januari. De premie is hoger, omdat de collectieve korting wegvalt.


Als uw nieuwe werkgever ook een collectiviteit bij ons heeft, kunt u hiernaartoe overstappen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Nee, helaas kan dit niet.
Bent of gaat u met pensioen? Sommige werkgevers hebben aparte collectieve afspraken met Zilveren Kruis gemaakt voor hun gepensioneerden. Informeert u bij uw (ex-)werkgever of u nog steeds kunt profiteren van de collectieve voordelen als u met pensioen bent.

U kunt uw collectiviteit stopzetten in Mijn Zilveren Kruis. Log veilig in met uw DigiD met sms-controle. De wijziging gaat in op de 1e dag van de volgende maand vanaf het moment dat u in niet meer in aanmerking komt voor de collectiviteit. Of eerder als u dat wilt. Geeft u de wijziging door nadat u niet meer in aanmerking komt voor de collectiviteit? Dan gaat de wijziging in op de 1e dag van de volgende maand vanaf het moment dat u de wijziging doorgaf.

Bent u verzekerd via uw werk, waarbij uw werkgever uw premie aan ons betaalt (borderel)? Wij ontvangen de opzegging van uw collectiviteit via uw werkgever. Uw collectiviteit wordt gestopt op het moment dat uw dienstverband stopt. Bent u collectief verzekerd via uw gemeente? Vraag uw gemeente uw collectiviteit te stoppen.