Uw budget goed besteden

Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan wilt u uw budget natuurlijk zo goed mogelijk besteden. Om er voor te zorgen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Wij helpen u daar graag bij. Daarom geven wij u tips die u kunt gebruiken om uw budget goed te besteden.

Reserveer ruimte in uw budget

Soms maakt u onverwachte kosten. Bijvoorbeeld als u meer of andere zorg nodig heeft. Ook kan uw zorgbehoefte in de toekomst veranderen. Denk bijvoorbeeld aan verpleging of nachtzorg. Deze kosten moet u ook zelf betalen uit uw budget. Door ruimte te reserveren in uw budget zorgt u er voor dat u op deze kosten voorbereid bent.

Maak een budgetoverzicht

Op een budgetoverzicht zet u al uw jaarlijkse uitgaven aan pgb-zorg op een rij. Op deze manier houdt u overzicht over uw pgb-uitgaven. U voorkomt hiermee dat uw budget opraakt en u de kosten zelf moet betalen.

Tarieven en kwaliteit van zorgverleners vergelijken

Past het tarief dat uw zorgverlener vraagt bij de zorg die wordt geleverd? Om dat te bepalen kunt u offertes aanvragen bij meerdere zorgverleners. Op de offerte staan de tarieven en zorg die geleverd kan worden. Zo kunt u zelf vergelijken tussen zorgverleners en een bewuste keuze maken voor zorg die het beste bij u en uw budget past.

Zet zorgverleners uit uw sociale kring in

U kunt ook niet-professionele zorgverleners inzetten. Zij zijn goedkoper. Daarom kunt u bij een niet-professionele zorgverlener voor hetzelfde budget meer zorg inkopen. Professionele zorgverleners kunnen u soms wel beter helpen omdat zij bijvoorbeeld meer ervaring of een diploma hebben.

Kijk kritisch naar de uren die u declareert

Maakt u gebruik van niet-professionele zorgverleners? Kijk dan zelf kritisch of alle uren die u declareert wel pgb-Wlz zorg zijn. En declareer alleen de zorg die u voor uw indicatie nodig heeft.

U kunt ook schuiven met uw budget

Uw budget is verdeeld over alle zorg die u krijgt. Probeer alleen de zorg te declareren die in uw situatie nodig is. Wat u nodig heeft kan veranderen. U hoeft dan niet vast te houden aan de zorg die u krijgt maar kunt ook uw budget voor andere zorg gebruiken.

Heeft u een andere vraag?

Bel ons

038 456 78 88

Persoonlijk contact met een medewerker.
Voor al uw vragen.

Maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 17.30 uur.

Document opsturen

Stuur eenvoudig digitaal uw document aan ons op. Bijvoorbeeld uw zorgovereenkomst en zorgbeschrijving.

Naar document opsturen