Tip voor medewerkers: Buurtkring! Een platform voor hulpzoekers en -bieders

Artikel
15-04-2020
3 minuten leestijd
Hoe gaat het nu met uw medewerkers in tijden van crisis? Hebben ze hulp nodig of willen ze juist graag hulp bieden? Deze bijzondere tijden versterken het gevoel van saamhorigheid en de bereidheid iets voor een ander te doen. Een boodschap voor oma halen, een cake bakken voor een zwangere zus of een praatje met de buurman.
jonge en oude man

Het is soms lastig om hulp te vragen. Of je kunt wel hulp bieden, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Voor de kleine, maar belangrijke dingen die je makkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven, heeft Achmea Buurtkring gelanceerd. Een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen. Het gaat om de kleine dingen in je eigen buurt waarmee je makkelijk het verschil kan maken. Ongetwijfeld zitten er tussen jouw medewerkers hulpzoekers en –bieders: attendeer hen daarom op www.buurtkring.nl.

Hoe werkt Buurtkring?

Het platform werkt verrassend eenvoudig: je kunt je aanmelden als gebruiker van Buurtkring. Als iemand hulp kan gebruiken – een paar boodschappen, de vuilniszak wegbrengen of iets anders wat nu even lastig is – krijgen 5 hulpaanbieders een WhatsApp-berichtje. Zo ontstaat er een Buurtkring chatgroepje waarin wordt overlegd wie de vraag oppakt. De actieradius is 1 kilometer, dus het is altijd binnen jouw buurt. Ga naar de website van buurtkring.nl en meld je aan.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze auteur

Volg ons op LinkedIn

Laat je inspireren en praat mee over actuele onderwerpen.

Naar LinkedIn