Een betalingsregeling voor uw premie, zo geregeld!

Kunt u een keer uw premie niet betalen? Dat is helemaal niet erg! Samen vinden we wel een oplossing. Eén daarvan is het afsluiten van een betalingsregeling voor uw premie. U betaalt dan iedere maand een deel van de rekening af.
Handen houden een smartphone vast

U wilt een betalingsregeling voor premie

Kreeg u een rekening voor uw premie? En kunt u die niet in 1 keer betalen? Dat overkomt iedereen wel eens. We bieden verschillende oplossingen hiervoor. Eén daarvan is het afsluiten van een betalingsregeling. Zo kunt u de rekening in delen (termijnen) betalen.  

  • Uw betalingsregeling is zonder extra kosten.
  • Het afsluiten van een betalingsregeling heeft geen gevolgen voor uw verzekering.
  • U betaalt per automatische afschrijving. U geeft dan toestemming voor afschrijving van de termijnbedragen en voor de maandelijkse premie.
  • U betaalt minimaal € 25 per maand.

Zo vraagt u een betalingsregeling aan

Wilt u een betalingsregeling voor de premie aanvragen? Dat regelt u eenvoudig in Mijn Zilveren Kruis.

U logt veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app.

Lukt het niet om de regeling online aan te vragen? Bel ons gerust.

Bewindvoerder, curator of budgetbeheerder?

Ga naar de pagina met informatie over het aanvragen van een betalingsregeling voor uw cliënt.

U wilt uw betalingsregeling veranderen

Misschien vindt u het termijnbedrag dat u per maand betaalt, te hoog. Of kunt u juist extra aflossen. Het kan ook zijn dat u graag een rekening aan uw bestaande regeling wil toevoegen. Wilt u iets veranderen aan uw betalingsregeling? Bel ons gerust. Wij helpen u graag.

Vraag & antwoord

Vervelend dat wij uw betalingsregeling moesten stoppen. Kreeg u een 1e, 2e of 3e herinnering voor het bedrag waar u de regeling voor afsloot? Kijk welke gevolgen dit voor u heeft. Vanaf het moment dat u hierover bericht van ons kreeg, heeft u 2 weken de tijd om te betalen. Daarmee voorkomt u dat de gevolgen van uw betaalachterstand ernstiger worden.

Soms stapelen rekeningen zich op en bent u het overzicht kwijt. Dat is vervelend en zorgt misschien voor stress. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk hulp te zoeken. Onze medewerkers nemen graag de tijd om samen uw persoonlijke situatie door te spreken. Ze helpen u met het kiezen van een oplossing. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Of kijk eens bij Geldfit.nl voor een onafhankelijk advies. U staat niet alleen!

Komt de afschrijving voor premie er aan? Of heeft u een rekening voor zorgkosten ontvangen? Misschien komt de betaling deze keer niet uit. De betaling uitstellen of betalen in delen geeft u misschien meer lucht.

Bekijk onze betaalopties

Heeft u achterstand met het betalen van uw premie? Dan kunt u uw verzekering niet opzeggen. Overstappen naar een andere verzekeraar is dan niet toegestaan. Dit is wettelijk geregeld. Verzekeraars wisselen gegevens met elkaar uit over betalingsachterstand. Zo kunnen ze de wettelijke regeling uitvoeren. Bent u voor 1 januari bij met betalen? Dan kunt u wel opzeggen.

Ook zorgkosten kunt u in delen betalen

Een rekening voor zorgkosten komt vaak onverwachts. En als het een hoge rekening is, komt het betalen ervan niet altijd uit. U kunt uw rekening in kleinere delen betalen met Zorgkosten Betalen in Delen. U kiest zelf een bedrag per maand.