Betalingsregeling aanvragen

Heeft u een rekening ontvangen? Bijvoorbeeld voor het eigen risico? Of heeft u een achterstand in het betalen van uw premie? Geen nood aan de man. Regel een betalingsregeling en betaal de rekening in delen. Dat kan al bij een bedrag vanaf € 50. U betaalt het bedrag in maximaal 12 delen. Een betalingsregeling is kosteloos.

Zo vraagt u een betalingsregeling aan

Wilt u een betalingsregeling aanvragen? Dat regelt u eenvoudig in Mijn Zilveren Kruis.

U logt veilig in met DigiD en sms-controle of DigiD app.

Dit zijn de regels

  • U betaalt per maand en via automatische afschrijving. U kunt pas een betalingsregeling online aanvragen als wij al 1 keer van uw rekeningnummer hebben afgeschreven. 
  • Wij kunnen afschrijven op de afgesproken datum, anders vervalt de betalingsregeling.    
  • U heeft geen bedragen openstaan bij derden, zoals een incassobureau.
  • Ziet u in Mijn Zilveren Kruis geen link voor het aanvragen van een betalingsregeling? Bel ons dan op 088-462 11 00. We helpen u graag.
  • Heeft u al een dossier bij een incassobureau? Dan kunt u alleen telefonisch een betalingsregeling aanvragen.

Veelgestelde vragen

Een 2e nota met zorgkosten gekregen? U kunt deze in Mijn Zilveren Kruis toevoegen aan uw bestaande betalingsregeling bij ons.

Soms is een groot bedrag al in 1 keer afgeschreven. Het bedrag staat dan niet meer in Mijn Zilveren Kruis. U kunt dan alsnog een betalingsregeling aanvragen, door de automatische afschrijving terug te boeken bij uw bank. Dat heet: storneren van uw betaling. Binnen 7 dagen is het bedrag dan weer zichtbaar in Mijn Zilveren Kruis. U kunt dan alsnog een betalingsregeling aanvragen voor dat bedrag.

Vraag de betalingsregeling aan binnen 11 dagen nadat u het geld heeft laten terugboeken door uw bank. Dan sturen wij geen betalingsherinnering.

Belangrijk: heeft u al een betalingsregeling bij ons? Boek dan nooit de automatische afschrijving terug. Uw bestaande betalingsregeling vervalt namelijk als u zelf een afschrijving terugboekt. Neem contact op met ons als u niet kunt betalen.

Heeft u een betaalafspraak met een incassobureau? En heeft u daar al een bedrag van ons openstaan? Dan komt de nieuwe rekening daar bij als u geen actie onderneemt.