Vrouw die boodschappen uit haar fietsmand haalt

Ontdek hier jouw totaalplaatje

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk, maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat.
Doe de TotaalCheck

Aan de slag met de TotaalCheck

De TotaalCheck geeft je inzicht in het totaalplaatje van je gezondheid. Allerlei zaken bepalen hoe dat eruitziet. Zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Maar ook je omgeving en je relaties met de mensen om je heen. De TotaalCheck bestaat uit 2 stappen en 35 vragen. In ongeveer 10 minuten weet jij waarmee je aan de slag kunt gaan. Wij helpen je met tips, inspirerende verhalen en adviezen om je gezondheid te verbeteren. 

Doe de TotaalCheck

 

Ontdek onze tips, adviezen en inspirerende verhalen

Wij helpen je graag om je gezondheid te verbeteren. Dat doen we op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en we werken samen met experts. Zo kun je gezonde keuzes maken die bij jou passen.

 

Lekker slapen. Ook dat telt mee.

Overdag even ontspannen, of een korte powernap. Helemaal goed. Echt slapen, doe dat alleen overdag als het niet anders kan. En zo zijn er nog meer manieren waarmee je zelf invloed hebt op een goed nachtrust. Die je genoeg energie geeft voor een nieuwe dag.

Ontdek alles over beter slapen
 

Van bewegen iets gewoons maken. Ook dat telt mee.

Genoeg bewegen; dat hoef je niet alleen te doen in de sportschool. Pak wat vaker de fiets. Even wandelen in je lunchpauze. Als je tijdens je dag vaak beweegt, ben je bijna ongemerkt goed bezig.

Ontdek alles over meer bewegen
 

Zorgen voor elkaar. Ook dat telt mee.

Hoe gezond jij bent, heeft ook te maken met anderen. Of er iemand voor jou zorgt. Of jij voor iemand. Genoeg aandacht krijgen. Mensen die om je geven. Dat voelt heel fijn en is ook echt goed voor je.

Ontdek alles over goede relaties
 

Iets nieuws doen. Ook dat telt mee.

Iets nieuws doen. Dat doet iets goeds met je. Het geeft je energie. Bijvoorbeeld een nieuwe hobby. Is er iets dat jij altijd al hebt willen oppakken? Doen!

Ontdek alles over meer ontspannen
 

Weten wat je eet. Ook dat telt mee

De eerste stap naar gezond eten; weten wat je eet. Fruit bijvoorbeeld, zit vol vezels en vitamines. Maar er zitten ook suikers in. En daar wil je er niet teveel van hebben. Als je weet wat je eet, is het makkelijker om een goede balans te vinden.

Ontdek alles over gezondere voeding
 

Waar je woont. Ook dat telt mee.

Waar je woont bepaalt ook hoe je je voelt. Plek hebben om te spelen. Groen in de buurt. Genoeg daglicht. Een huis waar je je thuis voelt. Omgeving is ontzettend belangrijk voor ons allemaal.

Ontdek alles over een fijne omgeving

Hoe kunnen we de TotaalCheck nog beter maken?

TIP!

Veel mensen hebben de TotaalCheck al gedaan. Daarom zijn we benieuwd. Hoe was dat? Miste u iets? Bekijk de tips die we al kregen en verbeteringen die we deden. 

Lees het blog over de TotaalCheck

Elk nadeel heeft z’n voordeel; negatieve gevoelens zetten aan om gezonder te gaan leven. Zo gooi je het roer om.

Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland best actief zijn als het gaat om een gezonde leefstijl. Maar, alle begin is moeilijk. Het besluit om het nu écht anders te gaan doen, wordt vaak veroorzaakt door negatieve gevoelens. De sleutel tot succes: Als je in kleine stappen aan je gezondheid werkt, houd je het makkelijker vol.

Ontdek hoe