Betaal uw eigen risico in delen

Het verplicht eigen risico is € 385 per persoon per jaar. Best een flink bedrag! U kunt er voor kiezen om dit in delen te betalen via de regeling gespreid betalen eigen risico.

Hoe werkt vooraf gespreid betalen eigen risico?

Deze regeling is handig als u niet graag door een hoge rekening zorgkosten verrast wordt. Maar wel verwacht een flink deel van het eigen risico op te maken. Of misschien vindt u het gewoon prettig om van tevoren te weten waar u aan toe bent. De regeling gespreid betalen eigen risico geeft u zekerheid en grip.

Tussen februari en november schrijven we iedere maand € 38,50 van uw rekening af. Vraagt u nu aan? Dan gaat de regeling in vanaf 2022. U kunt de aanvraag doen voor u zelf en/of voor uw meeverzekerden van 18 jaar of ouder.

U kunt de regeling makkelijk aanvragen

Deze voorwaarden gelden:

  • u betaalt zelf de premie/het eigen risico
  • u heeft geen extra (vrijwillig) eigen risico
  • u betaalt via automatische afschrijving of u bent bereid uw betaalwijze om te zetten naar automatische afschrijving
Gespreid betalen aanvragen
Log in met een controle via sms. Nog geen DigiD? Vraag het aan.

U betaalt nooit teveel

Maakt u het verplicht eigen risico niet helemaal op en heeft u ons teveel betaald? Dan krijgt u dat – als er geen andere bedragen verrekend moet worden - in april van volgend jaar terug. Voor dit moment in april is gekozen, omdat de meeste zorgverleners hun declaraties dan wel bij ons hebben ingediend.

Komen er na april toch nog rekeningen? Dan krijgt u hiervan een declaratie-overzicht met een rekening voor het eigen risico. Op Mijn Zilveren Kruis ziet u een overzicht van uw eigen risico.

U kunt de regeling ook makkelijk weer stoppen

De regeling stopt sowieso als uw verzekering stopt. Verder kunt u het altijd doorgeven als u de regeling wilt stoppen. Dit kan tot 1 februari van het nieuwe jaar. Geeft u het na 1 februari door, dan stopt de regeling per 1 januari van het volgende jaar. Log in met uw DigiD op Mijn Zilveren Kruis om dit gemakkelijk te stoppen. De aan- en afmelding gaat altijd in per 1 januari.


Ook interessant