Tandartsverzekering

De basisverzekering vergoedt geen kosten voor de tandarts voor mensen ouder dan 18 jaar. Met onze tandartsverzekering verzekert u zich voor kosten voor de tandarts en mondhygiënist. U kiest zelf de maximale vergoeding.

 

Wij hebben 5 tandartsverzekeringen

Hoe meer sterren, hoe hoger de maximale vergoeding per jaar.
Voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie.

U heeft een collectiviteit gekozen.

De genoemde prijzen zijn inclusief deze korting

 

Goed om te weten over de tandartsverzekering

 
 • Bij de tandartsverzekering geldt geen eigen risico
 • Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor tandartskosten
 • Vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar zit niet in de basis- of tandartsverzekering. 1 van de ouders heeft een aanvullende verzekering 3 of 4 **** nodig.
 • Vanaf 18 jaar is orthodontie alleen in bijzondere gevallen verzekerd.
 

Tand Basis: gezonde tanden goed verzekerd

De basisverzekering dekt geen tandartskosten voor mensen ouder dan 18 jaar. Met Tand Basis bent u voor een klein bedrag verzekerd van een gezond gebit.

Tand Basis

Tand Basis vergoedt:

 • 2 controles en 15 minuten reinigen
  of 1 controle en 25 minuten reinigen
 • Maximaal €55 voor vullingen en kiezen trekken met verdoving
p/m
 

Tandartsverzekering: wat wordt er vergoed?

De hoogte van de vergoeding verschilt per pakket. Soms gelden er extra voorwaarden. Deze leest in u het complete vergoedingenoverzicht.

Tand Basis
of 2 controles en 15 min gebitsreiniging
of 1 controle en 25 min gebitsreiniging
100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed
max. €55 per jaar 100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed
_ 75% vergoed 75% vergoed 75% vergoed 100% vergoed
_ €250 €500 €1000 €1.250

Geen vergoeding voor:

 • Orthodontie
 • Bleken van tanden en kiezen
 • Behandeling door tandtechnicus
 • Abonnementen
 • Kosten van keuringsrapporten
 • MRA en diagnostiek
 • Niet nagekomen afspraken
 • Tandheelkundige verklaring
Orthodontie tot 18 jaar wordt niet vanuit de tandartsverzekering vergoed.
Hiervoor heeft u een aanvullende verzekering 3 sterren nodig.
Bekijk de vergoedingen.
 

Vraag en antwoord

Nee, voor de tandartsverzekering geldt er geen eigen risico.De tandartsverzekering vergoedt echter niet altijd alle zorg voor de volle 100%. Bekijk alle vergoedingen voor de verschillende soorten zorg aan mond en tanden.
Ja, voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polissen helaas niet aanbieden. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Wilt u vooraf deze vragen inzien, dan vindt u deze vragen op het aanvraagformulier.

Bereken uw premie
Ja, als u bij een collectiviteit zit, krijgt u korting op uw aanvullende verzekering. Hoe hoog de korting is hangt af van uw collectiviteit. Uw mogelijke collectiviteitsvoordelen vindt u met onze collectiviteitszoeker.
Dat verschilt per persoon. Heeft u vaak tandartskosten? Dan is het natuurlijk slim om u hiervoor te verzekeren. Maar heeft u een sterk gebit? En nooit klachten? Dan zijn de kosten voor een aanvullende verzekering in verhouding wel erg hoog.

Daarom hebben we een nieuwe tandartsverzekering. De Aanvullend Tand Basis. Met deze verzekering krijgt u 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging bij uw tandarts of mondhygiënist vergoed. Óf 1 controle en 25 minuten gebitsreiniging. En ook het vullen van een klein gaatje of het trekken van een kies is verzekerd.

Voor een lager bedrag toch goed verzekerd bij de tandarts. Dat is wel net zo fijn. En wilt u liever meer verzekeren? Dan kunt u natuurlijk kiezen uit de uitgebreidere tandartsverzekeringen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld röntgenfoto’s, kronen en bruggen vergoed krijgen.

Een gezonde mond is belangrijk voor uw gezondheid. Daarom adviseren wij u om goed voor uw tanden te zorgen en regelmatig naar de tandarts te gaan.
Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar, dan vergoedt de aanvullende verzekering maximaal € 10.000,- per ongeval. In ons vergoedingenoverzicht vindt u alles over de vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval.
We doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. Welke afspraken we hebben over het beantwoorden van uw vraag, klacht of opmerking kunt u nalezen op onze pagina over reactietermijnen.
 

91% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 3962 beoordelingen)

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea