Tandartsverzekering

De basisverzekering vergoedt geen kosten voor de tandarts voor mensen ouder dan 18 jaar. Met onze tandartsverzekering verzekert u zich voor kosten voor de tandarts en mondhygiënist. U kiest zelf de maximale vergoeding.

 

Wij hebben 5 tandartsverzekeringen

Met een tandartsverzekering kunt u terecht bij tandarts, mondhygiënist, kaakchirurg en tandprotheticus.
Hoe meer sterren, hoe hoger de maximale vergoeding per jaar.
Voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie.

De premie verschilt per leeftijd. Kies een categorie en bekijk de premie.

U heeft een collectiviteit gekozen.

De genoemde prijzen zijn inclusief deze korting

 

Collectief verzekerd via uw werkgever of vereniging?

Zilveren Kruis is een grote collectieve verzekeraar. We bieden bijvoorbeeld collectiviteiten aan via werkgevers. Ook hebben we collectiviteiten via sportbonden of ledenorganisaties

Voordelen om collectief te verzekeren:
 • Vaak uitgebreidere vergoedingen
 • Korting op uw premie, ook voor uw partner en kinderen

Lees meer over collectiviteiten

 

Uw collectiviteit

Zilveren Kruis is de grootste collectieve verzekeraar. Er zijn meer dan 15.000 werkgevers die bij ons een collectieve zorgverzekering voor hun medewerkers hebben afgesloten. Ook hebben we collectiviteiten via sportbonden en ledenorganisatie.

Voordelen van uw collectieve zorgverzekering:
 • U krijgt korting voor uw premie, ook voor uw partner en kinderen
 • U heeft soms recht op extra vergoedingen
 

Goed om te weten over de tandartsverzekering

 
 • Bij de tandartsverzekering geldt geen eigen risico
 • Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor tandartskosten
 • Vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar zit niet in de basis- of tandartsverzekering. 1 van de ouders heeft een aanvullende verzekering 3 of 4 **** nodig.
 • Vanaf 18 jaar is orthodontie alleen in bijzondere gevallen verzekerd.
 

Tandartsverzekering: wat wordt er vergoed?

De hoogte van de vergoeding verschilt per pakket. Soms gelden er extra voorwaarden. Deze leest in u het complete vergoedingenoverzicht.

Weet u niet hoe u verzekerd bent?
Log dan in op Mijn Zilveren Kruis. En u ziet in onderstaande vergoedingenoverzicht uw verzekering oranje worden. Handig om te weten: een tandartsverzekering kunt u tot en met januari afsluiten.

Naar Mijn Zilveren Kruis

Geen DigiD? Vraag aan.

Tand Basis
of 2 controles en 15 min gebitsreiniging
of 1 controle en 25 min gebitsreiniging
Controles 100% vergoed en mondhygiëne 75% vergoed Controles 100% vergoed en mondhygiëne 75% vergoed Controles 100% vergoed en mondhygiëne 75% vergoed Controles 100% vergoed en mondhygiëne 75% vergoed
max. €75 per jaar 100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed 100% vergoed
_ 75% vergoed 75% vergoed 75% vergoed 100% vergoed
_ €250 €500 €1000 €1.250

Geen vergoeding voor:

 • Orthodontie
 • Bleken van tanden en kiezen
 • Behandeling door tandtechnicus
 • Abonnementen
 • Kosten van keuringsrapporten
 • MRA en diagnostiek
 • Niet nagekomen afspraken
 • Tandheelkundige verklaring
Orthodontie tot 18 jaar 3 sterren nodig. Bekijk de vergoedingen.
 

Vraag en antwoord

Nee, voor de tandartsverzekering geldt er geen eigen risico.De tandartsverzekering vergoedt echter niet altijd alle zorg voor de volle 100%. Bekijk alle vergoedingen voor de verschillende soorten zorg aan mond en tanden.
Ja, voor de tandartsverzekering met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polissen helaas niet aanbieden. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Wilt u vooraf deze vragen inzien, dan vindt u deze vragen op het aanvraagformulier.

Heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering die vergelijkbaar is met onze 3 of 4 sterren tandartsverzekering?
Dan geldt de medische acceptatie niet. Geef dit door als u online uw aanvraag doet. Weet u niet zeker of deze vergelijkbaar is? Neem gerust contact met ons op.

Bereken uw premie
Een wachttijd betekent dat u een periode wel premie betaalt maar geen vergoeding krijgt voor bepaalde zorg. Zilveren Kruis heeft een wachttijd voor orthodontie. U krijgt pas een vergoeding als u 1 jaar voor orthodontie verzekerd bent. Dit doen we om de premie betaalbaar te houden. Lees meer over wachttijden bij vergoedingen.
Ja, als u bij een collectiviteit zit, krijgt u korting op uw aanvullende verzekering. Hoe hoog de korting is hangt af van uw collectiviteit. Uw mogelijke collectiviteitsvoordelen vindt u met onze collectiviteitszoeker.
Dat verschilt per persoon. Heeft u vaak tandartskosten? Dan is het natuurlijk slim om u hiervoor te verzekeren. Maar heeft u een sterk gebit? En nooit klachten? Dan zijn de kosten voor een aanvullende verzekering in verhouding wel erg hoog.

Daarom hebben we een nieuwe tandartsverzekering. De Aanvullend Tand Basis. Met deze verzekering krijgt u 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging bij uw tandarts of mondhygiënist vergoed. Óf 1 controle en 25 minuten gebitsreiniging. En ook het vullen van een klein gaatje of het trekken van een kies is verzekerd.

Voor een lager bedrag toch goed verzekerd bij de tandarts. Dat is wel net zo fijn. En wilt u liever meer verzekeren? Dan kunt u natuurlijk kiezen uit de uitgebreidere tandartsverzekeringen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld röntgenfoto’s, kronen en bruggen vergoed krijgen.

Een gezonde mond is belangrijk voor uw gezondheid. Daarom adviseren wij u om goed voor uw tanden te zorgen en regelmatig naar de tandarts te gaan.
Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar, dan vergoedt de aanvullende verzekering maximaal € 10.000,- per ongeval. In ons vergoedingenoverzicht vindt u alles over de vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval.
We doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. Welke afspraken we hebben over het beantwoorden van uw vraag, klacht of opmerking kunt u nalezen op onze pagina over reactietermijnen.
Nee, bij premieachterstand kunt u geen tandartsverzekering of aanvullende verzekering afsluiten.
 

91% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 3962 beoordelingen)