Wordt u de stem van onze verzekerden?

Als zorgverzekeraar werken wij voor onze verzekerden. We vinden het belangrijk dat onze verzekerden meedenken en meepraten over ons beleid. Daarom hebben wij een Verzekerdenraad. Hierin zitten 20 verzekerden van onze merken Zilveren Kruis (inclusief De christelijke zorgverzekeraar en ZieZo), Interpolis en FBTO.

De Verzekerdenraad: wat is dat eigenlijk?

De leden van de Verzekerdenraad zijn de stem van onze verzekerden. Gevraagd én ongevraagd adviseren zij onze directie. Ongeveer 8x per jaar praten de leden met de directie over verschillende onderwerpen. Zo sparren ze met de directie over ons zorginkoopbeleid en gewenste veranderingen in onze producten. Of over de manier waarop wij met klachten van onze verzekerden omgaan. En ze denken mee over ons beleid op langdurige zorg en persoonsgebonden budgetten (pgb). Met hun ideeën maakt de Verzekerdenraad ons werk beter.

Onze Verzekerdenraad zoekt enthousiaste nieuwe leden!

Want er komen vanaf 1 januari 2025 een aantal plekken vrij. Dus bent u geïnteresseerd in de zorg én in zorgverzekeringen? Dan is dit uw kans om daarover mee te denken en te praten in onze Verzekerdenraad! We zoeken leden van alle leeftijden. Zo zorgen we ervoor dat we via de Verzekerdenraad een zo goed mogelijk beeld hebben van al onze verzekerden.

Ja, ik wil graag meepraten!

U kunt zich nu aanmelden als u zich herkent in de volgende eigenschappen:

  • U bent verzekerd bij Zilveren Kruis of ZieZo.
  • U heeft interesse voor zorg en zorgverzekeringen.
  • U vindt solidariteit tussen verzekerden belangrijk. En u wilt meewerken aan kwaliteit, bereikbaarheid en betaalbaarheidvan de zorg.
  • U wilt actief meedenken over de inhoud van onze zorgverzekeringen.
  • U maakt tijd vrij om naar de vergaderingen van de Verzekerdenraad te komen en om u voor te bereiden om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de discussie. En de directie door de ogen van de klant te adviseren.
  • U hoeft geen grote kennis van de zorg te hebben; het is vooral belangrijk dat u als klant uw adviezen aan ons mee wilt geven.

Goed om te weten: de Verzekerdenraad vergadert meestal op dinsdag van 16.00 tot 18.30 uur, ergens midden in het land. De leden van de Verzekerdenraad worden benoemd voor een periode van 4 jaar met de mogelijkheid om daarna nog 4 jaar te verlengen. Als nieuw lid wordt u goed ingewerkt door één van de andere leden en kunt u al vanaf september meedraaien. U ontvangt natuurlijk een vergoeding voor het deelnemen aan de vergaderingen en een reiskostenvergoeding. Meer informatie over de Verzekerdenraad vindt u op de website van Zilveren Kruis. In onze nieuwsbrief van april leest u ook meer over de Verzekerdenraad. Heeft u vragen? Stel ze gerust via verzekerdenraad@zilverenkruis.nl.

Lijkt het u interessant om de stem van onze verzekerden te worden?

Meld u dan aan met het aanmeldingsformulier. Voeg ook uw (digitale) CV toe. Reageren kan tot 15 mei 2024.

Meld u aan voor de Verzekerdenraad

Uit de ontvangen reacties wordt een voorselectie gemaakt. Als u wordt geselecteerd, wordt u uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Vervolgens doet de commissie een voordracht aan de directie, die de uiteindelijke keuze maakt en de nieuwe leden benoemt.