Onze verzekerdenraad

Wij horen graag van verzekerden wat zij belangrijk vinden. Daarbij is onze Verzekerdenraad onmisbaar. In gesprek met de directie denkt de Verzekerdenraad mee over uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen waar de directie vragen over heeft. En onderwerpen die de Verzekerdenraad zelf aandraagt.

De stem van onze verzekerden

De Verzekerdenraad bestaat uit 20 leden. Samen vormen zij een goede afspiegeling van al onze verzekerden. Ongeveer 8 keer per jaar spreken wij met elkaar. Bijvoorbeeld over ons zorginkoopbeleid, veranderingen in onze producten, de inzet van online gezondheidszorg en de afhandeling van klachten.

Verbeterideeën van verzekerden

De verzekerdenraad vindt het heel belangrijk dat verzekerden hun suggesties goed kunnen delen met Zilveren Kruis. En dat zij ook horen wat er met deze suggesties gebeurt en waarom. Onder meer daarover heeft de Verzekerdenraad afspraken met Zilveren Kruis gemaakt, die zijn vastgelegd in een regeling.

Jouw mening en ervaring telt

TIP!
Heb je als verzekerde een wens om onze klantcommunicatie of onze afspraken met zorgverleners te verbeteren? Deel hem dan via Samen. Hier laten we je ook weten wat we met de wensen doen.

Blogs vanuit de verzekeringsraad

Ina Diermanse

Blog verzekerdenraadslid Ina Diermanse

Dinsdag 20 juni 2023 stond de vergadering van de Verzekerdenraad in het teken van het inkoopbeleid van de Wet Langdurige Zorg (Wlz)* . Dit is een jaarlijks terugkerend thema waarbij we in gesprek gaan met het zorgkantoor van Zilveren Kruis.
Juliette Redelé

Blog verzekerdenraadslid Juliette Redelé

Het is 21 februari en ik ben onderweg naar Zeist voor een gezamenlijke bijeenkomst van de Verzekerdenraden van De Friesland en Zilveren Kruis. In de vertrouwde vergaderzaal staan smoothies en glaasjes met fruit klaar;
Anoek Meijer

Blog verzekerdenraadslid Anoek Meijer

Dinsdag 20 september was er weer een bijeenkomst van onze verzekerdenraad. Deze keer waren we fysiek in Zeist. Als thema hebben we deze keer gesproken over ons eigen functioneren als verzekerdenraad.

‘Wij zijn niet alleen de stem van de verzekerden. Maar ook de ogen en oren’

Willeke de Weerd is lid van de Verzekerdenraad van Zilveren Kruis:

We hebben echt de vrijheid om uit eigen ervaring nieuwe perspectieven aan te dragen. Zo weet ik vanuit mijn omgeving hoeveel druk er op de familie ligt als iemand zorg nodig heeft. Dat ik dat perspectief kan inbrengen in de Verzekerdenraad is voor mij heel waardevol.

‘Onze mening doet er echt toe binnen Zilveren Kruis’

Na elke bijeenkomst horen en lezen wij terug hoe waardevol onze input is en wat ermee is gedaan, zegt Eduard Leutscher.

‘Dat geeft mij het gevoel dat onze mening er echt toe doet. Daarnaast krijg ik door mijn deelname veel meer inzicht in wat Zilveren Kruis doet om de zorgkosten te beheersen en de kwaliteit van de zorg door innovatieve projecten verder te verbeteren.’

Geïnteresseerd?

Zodra er weer plek bij de Verzekerdenraad beschikbaar is, leest u het op deze pagina.

Meer weten?