Onze Verzekerdenraad

Wij horen graag van verzekerden wat zij belangrijk vinden. Daarbij is onze Verzekerdenraad onmisbaar. In gesprek met de directie denkt de Verzekerdenraad mee over uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen waar de directie vragen over heeft. En onderwerpen die de Verzekerdenraad zelf aandraagt.

De stem van onze verzekerden

De Verzekerdenraad bestaat uit 20 leden. Samen vormen zij een goede afspiegeling van al onze verzekerden. Ongeveer 8 keer per jaar spreken wij met elkaar. Bijvoorbeeld over ons zorginkoopbeleid, veranderingen in onze producten, de inzet van online gezondheidszorg en de afhandeling van klachten.

Wilt u meepraten over het beleid van onze zorgverzekering?

Meld u dan nu aan voor de Verzekerdenraad van Zilveren Kruis! Vanaf 1 januari 2025 komen er een aantal plekken vrij. Dus bent u geïnteresseerd in de zorg én in zorgverzekeringen? Dan is dit uw kans om daarover mee te praten en te denken in onze Verzekerdenraad!

Bekijk de vacature

Verbeterideeën van verzekerden

De Verzekerdenraad vindt het heel belangrijk dat verzekerden hun suggesties goed kunnen delen met Zilveren Kruis. En dat zij ook horen wat er met deze suggesties gebeurt en waarom. Onder meer daarover heeft de Verzekerdenraad afspraken met Zilveren Kruis gemaakt, die zijn vastgelegd in een regeling.

Jouw mening en ervaring telt

TIP!
Heb je als verzekerde een wens om onze klantcommunicatie of onze afspraken met zorgverleners te verbeteren? Deel hem dan via Samen. Hier laten we je ook weten wat we met de wensen doen.

Blogs vanuit de Verzekerdenraad

Blog verzekerdenraadslid Robin Blom

Ook al zit ik al een paar jaar in de Verzekerdenraad, nog steeds verbaas ik me over de veelheid van terreinen waarop een zorgverzekeraar zorg inkoopt. Hoor ik zaken waar ik nooit bij stilsta en leer ik elke keer weer bij.

Blog verzekerdenraadslid Hans van Slooten

Eén keer per jaar wordt er een themasessie georganiseerd. We nemen dan langer de tijd om over een actueel zorgonderwerp te praten en deze vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken.

Blog verzekerdenraadslid Erik Brouwer

De Verzekerdenraad van 20 november 2023 ging over communicatie en beïnvloeding. Hoofdonderwerpen waren de contractering door verzekeraars (het vastleggen van afspraken met zorgaanbieders) en de aankomende Tweede Kamer verkiezingen.

‘Wij zijn niet alleen de stem van de verzekerden. Maar ook de ogen en oren’

Willeke de Weerd is lid van de Verzekerdenraad van Zilveren Kruis:

We hebben echt de vrijheid om uit eigen ervaring nieuwe perspectieven aan te dragen. Zo weet ik vanuit mijn omgeving hoeveel druk er op de familie ligt als iemand zorg nodig heeft. Dat ik dat perspectief kan inbrengen in de Verzekerdenraad is voor mij heel waardevol.

‘Onze mening doet er echt toe binnen Zilveren Kruis’

Na elke bijeenkomst horen en lezen wij terug hoe waardevol onze input is en wat ermee is gedaan, zegt Eduard Leutscher.

‘Dat geeft mij het gevoel dat onze mening er echt toe doet. Daarnaast krijg ik door mijn deelname veel meer inzicht in wat Zilveren Kruis doet om de zorgkosten te beheersen en de kwaliteit van de zorg door innovatieve projecten verder te verbeteren.’

Geïnteresseerd?

Zodra er weer plek bij de Verzekerdenraad beschikbaar is, leest u het op deze pagina.

Meer weten?