Zorgverzekeraars beƫindigen overeenkomst Co-Med

25-06-2024
CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis lieten Co-Med weten dat de overeenkomst per 25 juni is beëindigd. Samen constateren we dat Co-Med nog steeds niet aan de verplichtingen voldoet en dat de bereikbaarheid van hun praktijken verslechtert. De laatste dagen blijken de praktijken telefonisch onbereikbaar. Daardoor ontstaat een ernstig risico voor de patiëntenzorg. De verwachting is dat Co-Med de tekortkoming niet binnen afzienbare termijn wegneemt. Op grond daarvan hebben we met elkaar de overeenkomsten formeel beëindigd.

Voor patiënten blijft de tijdelijke oplossing

Voor patiënten verandert er door deze nieuwe stap niets. Na de opschorting kregen patiënten met een zorgvraag direct een oplossing aangeboden. Daarnaast werken we aan een structurele oplossing voor alle mensen die ingeschreven staan bij de Co-Medpraktijken.

Ook het informatiepunt voor patiënten blijft hetzelfde

Patiënten van alle zorgverzekeraars houden we op de hoogte via de speciaal ingerichte website www.cz.nl/co-med. De informatie kan gedurende de tijd veranderen en per praktijk verschillen. De website wordt bij een verandering direct bijgewerkt.

Eerder besloten de zorgverzekeraars de overeenkomst op te schorten

Omdat Co-Med zijn verplichtingen niet nakwam en de continuïteit van goede zorg niet garandeerde. Ook alle betalingen werden per direct opgeschort. Patiënten die zorg nodig hebben, kregen op dezelfde dag een oplossing aangeboden. We adviseren hen om daar gebruik van te maken.

Zorgverzekeraars hervatten de betalingen niet

Omdat Co-Med op dit moment nauwelijks huisartsenzorg biedt en er ook geen aanwijzing is dat zij dit op korte termijn wel bieden. Alle zorgverzekeraars adviseren verzekerden om dezelfde reden ook geen betalingen te doen aan Co-Med als zij een factuur krijgen.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: