Geen tender zorgvergelijkers in 2022 CZ, Menzis en Zilveren Kruis hopen in 2023 aangepaste tender te introduceren

16-06-2022
CZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben zorgvergelijkers in mei 2022 gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker. Om zo het vergelijken van zorgverzekeringen voor consumenten op inhoud net zo makkelijk te maken als het vergelijken op prijs. En nog meer vergelijkingen op maat mogelijk te maken.
""
Driekwart van de mensen die aan het eind van het jaar zorgverzekeringen vergelijken, doen dat om de goedkoopste zorgverzekering te vinden*.  Gebruikers van vergelijkingssites zijn over het algemeen tevreden. 1 op de 5 gebruikers wil echter ook graag inhoudelijke aspecten kunnen meewegen. Zij willen onder andere meer inzicht in het aanbod voor preventie en leefstijl, medicijnen en specifieke behandelingen.

Naar aanleiding van reacties van een aantal betrokken partijen hebben CZ, Menzis en Zilveren Kruis besloten dat de tender in de huidige vorm niet door kan gaan. De drie zorgverzekeraars gaan de komende periode benutten om het initiatief verder te verfijnen en waar nodig aan te passen. Met als doel in 2023 een aangepaste tender te introduceren.

*blijkt uit onderzoek van Motivaction, maart 2022.
 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met onze woordvoerder

Volg ons

Stel uw vragen en praat met ons mee over actuele onderwerpen.

Volg ons op: