Psychologische zorg

Een medewerker is door problemen uit balans geraakt. Dan is soms de hulp van een psycholoog nodig. Psychologische zorg levert een bijdrage aan spoedig herstel. Dat betekent snel met een heldere blik terugkeren naar de werkvloer.
""
  • Snelle start behandeling
  • Duurzaam herstel met behulp van psycholoog
  • Korte, praktische sessies (gemiddeld 4 tot 8)

Aanvragen

Met een afspraak binnen 7 werkdagen kan snel de eerste stap richting herstel worden gezet. De factor werkhervatting is een belangrijk onderdeel van de psychologische behandeling.

Locaties praktijken

De geselecteerde psychologiepraktijken bevinden zich door heel Nederland. Er is dus altijd een praktijk bij het huisadres van de medewerker of de organisatie in de buurt. De gesprekken kunnen ook op de bedrijfslocatie plaatsvinden.

Duur van de zorg

Gemiddeld heeft een medewerker 4 tot 8 sessies nodig om weer terug in balans te komen. De medewerker heeft een doorverwijzing van de huisarts of bedrijfsarts nodig om aangemeld te worden voor Psychologische zorg. Dit is niet nodig voor AGZ psychologie

U kunt deze gezondheidsoplossing zonder tussenkomst van uw huisarts of bedrijfsarts bij ons aanvragen. Wij raden u aan om voor het aanvragen bij uw huisarts of bedrijfsarts te informeren of deze gezondheidsoplossing passend voor u is.

Doel gezondheidsoplossing

  • Zo snel mogelijk weer op de werkvloer
  • Voorkomen van langer verzuim

Zorgaanbieder: Cenzo*, HSK*, Mind at Work, PSION, Shared Ambition, Skils* en SpecialistenNet Psychologie

U ontvangt een vergoeding van 50% tot maximaal € 500,- per medewerker per jaar voor de werkgeversmodules bedrijfspsychologische zorg.

De psychologische zorg bestaat uit:

  • de mentale begeleiding gericht op werkgeschiktheid of terugkeer naar werk
  • een werkgeversmodule bedrijfspsychologische zorg (waaronder snelle toegang tot de psychologische zorg, werkgeversrapportages, werkhervattingsplan, verzuimpreventieplan)

Bij de aanvraag voor een psychisch vitaliteitsproduct gaat Present! er vanuit dat er geen vergoeding uit de zorgverzekering mogelijk is. Omdat de werkgever dit psychologische vitaliteitsproduct aanvraagt is er sprake van een arbeidsgerelateerd component.

In bepaalde situaties is er wel vergoeding uit de zorgverzekering mogelijk. De betrokken werknemer dient dan toestemming te geven voor betaling vanuit zijn eigen zorgverzekering. Het eigen risico van de medewerker kan aangesproken worden. Ook voor deze situatie is een verwijsbrief van de (bedrijfs)arts nodig. Bij een aantal van onderstaande zorgaanbieders is het mogelijk om gebruik te maken van dekking uit de zorgverzekering van de werknemer. Deze zorgaanbieders zijn gemarkeerd met een *.

U kunt een offerte opvragen bij de Werkgeversdesk met hierop de kosten en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit Present!

Wilt u zelf een zorgaanbieder kiezen?

Wat u verder moet weten

  • Let op: u ontvangt na de aanvraag voor psychologische zorg twee kostenspecificaties. Eén specificatie voor de intake en één voor het voorgestelde traject. Mocht u hier vragen over hebben neem dan contact op met de werkgeversdesk.
  • De inhoud van deze pagina bevat indicatieve informatie over de inhoud, prijzen en vergoedingen van deze Present! dienst. Uit de informatie op deze pagina kunt u geen rechten ontlenen. In de polisvoorwaarden van Present! (pdf) vindt u de gedetailleerde omschrijving van de voorwaarden en vergoedingen die voor u gelden.

Heeft u vragen?

Bel ons

071 365 21 00

Neem contact op met de Werkgeversdesk.

Bereikbaar ma t/m vrij 08:00 tot 17:30 uur.

Stuur ons een email

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stuur een email

Chatten met een adviseur

We geven direct antwoord op uw vragen.

Chat nu niet beschikbaar.