Ons verhaal

Mensen voelen zich beter als ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gezondheid. Of ze nu ziek of gezond zijn. Onze ambitie is om oplossingen te bieden waarmee meer mensen langer gezond blijven. Meer mensen beter worden en mensen die (chronisch) ziek zijn een betere kwaliteit van leven ervaren. We vinden het belangrijk dat mensen zorg krijgen waar zij het liefste zorg ontvangen. Daarom brengen we gezondheid dichterbij voor iedereen.

Onze oprichters wilden dat iedereen in Nederland toegang heeft tot goede zorg voor een betaalbare premie. Nu, 70 jaar later, staan we daar nog steeds voor maar gaan we ook verder. Door te helpen bij het vinden en regelen van de zorg, die het best passend is voor de klant. En door ondersteuning bij een zo gezond mogelijk leven.

Zilveren Kruis bestaat 70 jaar

Elke dag staan we als zorgverzekeraar klaar om onze klanten te helpen. Zij vertellen ons persoonlijke en vaak ontroerende verhalen. Wij vieren onze 70ste verjaardag met 70 portretten en 70 persoonlijke levenslessen. Om elkaar te inspireren over hoe je lekker in je vel kunt zitten. Iedere dag weer. Ook als het tegenzit. Kijk eens op zk.nl/70jaar en bekijk de persoonlijke levenslessen van jong en oud.

Onze Verzekerdenraad

Onze Verzekerdenraad bestaat uit 20 leden. Samen vormen zij een goede afspiegeling van al onze verzekerden. Ongeveer 8 keer per jaar spreken wij met elkaar. Bijvoorbeeld over ons zorginkoopbeleid, veranderingen in onze producten, de inzet van online gezondheidszorg en de afhandeling van klachten.

Als klant van Zilveren Kruis bent u automatisch lid van de Vereniging Achmea

Vereniging Achmea is de vereniging van alle klanten van Achmea. Vereniging Achmea is de grootste aandeelhouder (65%) van het bedrijf Achmea en draagt zorg voor de continuïteit van het bedrijf door erop toe te zien dat Achmea financieel gezond blijft. De Vereniging behartigt de collectieve belangen van de klanten van Achmea. Daarom zijn alle miljoenen klanten van het bedrijf Achmea tegelijk ook lid van Vereniging Achmea.