Inkopen van zorg

De zorg in Nederland is goed. Met 100 ziekenhuislocaties, ruim 9.000 huisartsen, 2.000 apotheken en 18.000 fysiotherapeuten is zorg voor iedereen beschikbaar. Om de kwaliteit goed te houden en de prijs van de zorg - en daarmee uw premie – betaalbaar, maken we afspraken met zorgaanbieders.

Afspraken met zorgaanbieders

We maken bijvoorbeeld afspraken over kwaliteit, wachttijden en prijs, maar ook over de organisatie van de zorg. Wij maken afspraken met zorgaanbieders voor onze verzekerden van Zilveren Kruis en voor de verzekerden van onze merken zoals Pro Life, FBTO en Interpolis. De afspraken die wij maken met de zorgaanbieder leggen we vast in een contract. Verzekerden kunnen ook kiezen voor zorg van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Daarvoor gelden soms wel andere regels. Zo kan er, afhankelijk van welke polis iemand heeft, een verschil zijn in de vergoeding van de behandeling.

Zorg veilig thuis

Zorg thuis als het kan, alleen naar het ziekenhuis als het moet. Dat is Zorg veilig thuis. Veel mensen vinden het prettig om thuis behandeld te worden. Zij ervaren dat deze zorg hen meer regie op hun leven, flexibiliteit en comfort geeft. Zorg thuis is bovendien een antwoord op de toenemende vraag naar zorg, personeelstekorten stijgende zorgkosten. Daarom vinden we het belangrijk dat u ook thuis zorg kunt krijgen. Natuurlijk alleen als dit medisch verantwoord is en de thuissituatie het toelaat.